4 трика за безпроблемно шофиране в градски условия

8880
4 трика за безпроблемно шофиране в градски условия
Снимка: iStock

Перата на чистачките ще ви помогнат да паркирате, а правилното положение на волана може да предпази автомобила от сериозни последици при инцидент. Автомобилни експерти са съставили списък с полезни съвети за шофиране в градски условия.

1.       Свикнете с габаритите на колата с помощта на бутилка

Как да шофирате при поледица? Седем съвета

Почивните дни за Коледа и Нова година са повод мнозина да планират пътуване. Макар тези дни да виждаме повече слънце и пътните условия ...

От празна пластмасова бутилка можете да направите симулатор, за да свикнете с размера на автомобила. Това ще ви помогне да заобиколите ледени блокове по зимния път или дупките по шосето през лятото, за да предпазите джантите от удари по бордюра.

За целта, експертите съветват да поставите смачкана бутилка на асфалта и с колата да я прегазите с лявото и дясното предно колело. За да чуете по-добре хрускането на импровизирания симулатор, можете да спуснете прозорците. Така ще можете следващия път да се ориентирате къде да минете, за да избегнете препятствието.

2.       Паркирайте прецизно с чистачки и странични огледала

На кола без сензори за паркиране можете също да се научите да се приближавате до високи бордюри, без да повредите частите на купето. За това се нуждаете от помощник.

Препоръчва се водачът да мине възможно най-близо до оградата или стената при негово подкане и да запомни как ръба на пътя на съответното странично огледало е разположен в нормалното положение на седалката. Когато паркирате успоредно, можете да се ориентирате по перата на чистачките. За по-голяма сигурност върху стъклото могат да се направят маркировки.

Ако шофирате на сняг, задължително трябва да знаете това

През зимата прогнозите често пъти успяват да ни изненадат и да ни заварят неподготвени. Дали обаче сте готови да шофирате през зимните ...

3.       Защитете ръчната спирачка през зимата

За да предпазите механизма на ръчната спирачка от замръзване в студено време, опитни шофьори съветват да я използвате редовно. Не е необходимо да се оставя на ръчната спирачка ненужно за няколко часа. Достатъчно е да я стягате и освобождавате преди всяко каране.

4.       Избягвайте ненужното управление

Специалистите съветват шофьорите да свикнат да въртят волана в задръстване непосредствено преди да започнат маневра. Ако предварително развиете волана на неподвижен автомобил, тогава при променена пътна ситуация можете да провокирате инцидент, ако забравите за нея.

При преминаване покрай насрещно превозно средство опитните шофьори също съветват да държите волана прав и да не го завъртате наляво предварително. Ако в този момент възникне инцидент, тогава при завъртян волан колата може да излети в насрещната лента и да провокира челен сблъсък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com