40% от британците седят непрекъснато пред телевизора по Коледа

19258
40% от британците седят непрекъснато пред телевизора по Коледа
Снимка: Thinkstock

Коледа е времето, когато трябва да бъдем със семейството си, да се съберем заедно, да отваряме подаръци и да се наслаждаваме на хубава храна и вино. Но 40% от британците прекарват празника в гледане на телевизия, показва ново проучване.

Повече от една трета от анкетираните са заявили, че не изключват телевизора по време на вечеря на празника. Повечето от тях остават втренчени в екрана, вместо да разговарят с близките си, показва анкета на 1000 души.

Според нея 35 на сто от британците гледат телевизия между три и пет часа на Коледа, а 34% седят пред екрана по два часа. Петнадесет процента прекарват между 5 и 8 часа пред телевизията, а 9 на сто гледат предавания и филми повече от осем часа, което е равносилно на пълен работен ден.

Годишната реч на кралицата на Коледа ще бъде най-гледана от британското население, показва още изследването. Почти половината (46 на сто) от анкетираните са заявили, че няма да гледат обръщението на монарха към нацията, което е спад от 64 на сто спрямо през миналата година. Само 5% казват, че не могат да го пропуснат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com