5 ефективни начина за незабавно прогонване на гълъбите от градината

8092
5 ефективни начина за незабавно прогонване на гълъбите от градината
Снимка: Éva Zara / Pixabay

Въпреки безобидния си вид, гълъбите пренасят болести, оставят киселинни отпадъци, увреждат посевите и тормозят други птици. За да избегнете всичко това, експерт по борба с вредителите сподели как да гоните гълъбите, без да им причинявате никаква вреда.

Освен че са опасни за градината, техните изпражнения могат да представляват заплаха за вашето здраве и да привличат паразити, като мухи и плъхове в градините и домовете, което води до още един проблем.

Ето как да ги държите далеч от вашия имот

1. Мрежа

Използването на мрежа за птици е добър вариант, особено за балкони и труднодостъпни места. Независимо дали домакинствата имат голям проблем или само няколко случайни инцидента, мрежата за птици е „ефективен начин за предотвратяване на гнезденето им“ на високи покриви.

Експертът твърди, че мрежата за птици е здрава и ще бъде също толкова ефективна срещу чайки и други видове по-големи птици. Плюс това, синтетичните кабели могат да издържат на тежки метеорологични условия, като дъжд, сняг и топлина.

Как да се отървете от гълъбите във вашата градина - най-добрите методи

2. Ултразвукова птицегонка

Друго „безвредно решение” е ултразвуковият апарат. Това е технология за сканиране, която може да ги идентифицира от разстояние и „да използва звукови вълни, за да прогони гълъбите“. Устройството се предлага в няколко режима, които могат да бъдат персонализирани според сезона.

Ултразвуковите системи са идеални за райони, където методите, свързани с шума, не са опция, тъй като могат да се използват навсякъде, без да дразнят съседите ви.

Докато устройствата работят, гълъбите ще стоят далеч от района. Възможно е това решение да работи постоянно с помощта на устройство, захранвано от слънчева енергия.

3. Птичи шипове

Шипове против птици от неръждаема стомана или пластмаса могат да се монтират хоризонтално, за да се предотврати удобното кацане на птиците. Казват, че „не причиняват болка или вреда“ на гълъбите – те са елементарен начин да попречите на птиците да строят гнезда.

Този метод е много ефективен в битката с гълъбите и е напълно безвреден. По принцип, след като шиповете са правилно позиционирани, птиците няма да имат достатъчно място за изграждане на гнездо.

10 лесни начина да се отървете от гълъбите на балкона

4. Отразяващи повърхности

Джордан твърди, че това е „изпитан метод“ да се държат птиците далеч от градините. Например под формата на компактдискове или други лъскави предмети, отразяващи слънчевата светлина.

Отразителните повърхности могат временно да повлияят на зрението на гълъбите и да ги „накарат да стоят далеч от вашата градина“.

5. Вятърни камбанки

Поставянето на вятърна камбанка на места високо в градините може да обезсърчи гълъбите да гнездят там. Тези камбани често имат отразяващи предмети върху тях, които не позволяват на гълъбите да кацат там.

За да „предотвратите заразяване с гълъби“, изберете стратегически места, като первази и парапети, за да уплашите гълъбите.

За да държите гълъбите далеч завинаги, източниците на храна трябва да бъдат премахнати, тъй като „паметта на гълъба за източниците на храна е отлична“. Където и да намерят храна, те „постоянно ще се връщат на тези места“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com