Как да се отървете от гълъбите във вашата градина - най-добрите методи

17605
Как да се отървете от гълъбите във вашата градина - най-добрите методи
Снимка: Kiều Trường / Pixabay

Гълъбите са чести посетители на градините и терасите ни, но могат да бъдат неудобство, когато се опитвате да отглеждате здрави култури, цветя и да поддържате чисто пространство. Въпреки че има няколко начина за възпиране на нежелани вредители във вашия имот, кои методи са най-ефективни за досадните гълъби?

Те няма да се поколебаят да атакуват културите или да повредят растенията ви в търсене на храна и в процеса могат да пренасят вредни болести във вашата градина. За съжаление, пернатите могат да бъдат трудни за пропъждане, след като са загнездени във вашия имот, но това може да се направи с правилните инструменти и малко търпение. Ето как да се отървете от гълъбите във вашата градина.

Как да се отървете от гълъбите във вашата градина?

Ключът към премахването на гълъбите във вашата градина е предотвратяването на достъпа до източници на храна. Птиците не са придирчиви към храната и ще се хранят с всичко - от семена, зърна и галета, до плодове и червеи - така че как можете да ги изгоните всички наведнъж?

От Fantastic Pest Control казват: „За да запазите пернатите демони на разстояние, най-добре е да използвате множество противодействия срещу гълъбите. Най-добрият начин да се отървете от пернатите си съквартиранти е да проучите екстериора на дома си и да направите местата за гнездене възможно най-негостоприемни.“

5 болести по гълъбите, опасни за човека

Спрете да ги храните

Въпреки че може да не храните активно гълъби в градината си, хранилките за птици и галетата, разпръснати по вашата морава, ще го направят вместо вас. Ако искате да продължите да храните диви животни във вашата градина, има няколко неща, които можете да направите, за да направите хранилките недостъпни за нежелани гълъби.

Кралското дружество за защита на птиците (RSPB) казва: „Избягвайте определени храни и смеси, които съдържат пълнозърнести храни като царевица, пшеница и ечемик, които вероятно ще бъдат изядени от големи птици като гълъбите. Преминаването към по-малка хранилка също си струва да се направи, за да се попречи на значителни вредители да стигнат до сместа.

Поддържайте градината си чиста

Компостът, кошчетата за отпадъци и падналите семена за птици са атрактивни източници на храна за гладни гълъби, така че е важно да ги държите отгоре, ако се опитвате да избегнете нежелани посетители.
Най-лесният начин да направите това е:

Изчистете падналото семе за птици от градината си възможно най-скоро
Редовно почиствайте листата и падналите цветове от растенията
Изчистете падналите плодове от под овощните дървета и храсти
Запечатайте или заключете кошчетата за отпадъци
Поддържайте компостните купчини защитени и недостъпни за дивата природа.

Какво е значението на белия гълъб?

Използвайте отразяващи повърхности

Това е стар трик на градинаря за възпиране на птици, но наистина работи. Често може да видите градини, украсени с компактдискове или други лъскави повърхности, които се използват за отразяване на слънчевата светлина и плашене на нежелани посетители. Когато лъскавите дискове са ударени от слънчева светлина, това създава ефект на призма, който може временно да повлияе на зрението на гълъбите. Това прави вашата градина непривлекателно място за гнездене на нови гълъби и ще насърчи съществуващите да избягат от вашето открито пространство. 

Поставете фалшиви хищници във вашата градина

Гълъбите се плашат от малко хищници, но совите и змиите са сигурен начин да ги държите далеч от вашите растения. Купете пластмасов бухал или змия в естествен размер и поставете на вътрешен двор, тераса или покрив, за да възпирате нежеланите птици.

Насърчавайте домашните си любимци да излизат навън

Котките и кучетата обичат да изследват природата на открито и могат да го правят безопасно в уюта на градината. Оставете домашния си любимец да излиза по-често навън, за да плаши гълъбите от оградите, тревните площи и гнездата на покрива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

5 храни, за които да забравите след тренировка
5 храни, за които да забравите след тренировка

Не бързайте да се поглезите с храна след изтощителна физическа активност: нека да разберем кои храни ще отхвърлят цялата ви упорита работа във...