5 ефективни съвета да ускорим метаболизма

27209
5 ефективни съвета да ускорим метаболизма
Снимка: iStock/Guliver

Един от начините да отслабнем е да ускорим метаболизма си. Всеки иска това, но пък и често не знаем как да го направим трайно. В следващите редове ще посочим 5 ефективни начина за ускоряване на метаболизма.

Витамини и минерали

Бавният метаболизъм може да се познае по ТЕЗИ знаци

Ако се стремите към понижаване на телесното тегло, спазвате определени хранителни режими, спортувате активно, но все пак нещата не се с...

Увеличете приема на йод, цинк и селен. Те са важни за щитовидната жлеза, от която зависи и метаболизма ви. Към това можете да добавите и калций, за да засилете действието на останалите минерали и витамини.

Движете се

В забързаното ежедневие не винаги можем да отделим специално време, в което да се разходим. За сметка на това, можете да слезете една спирка по-рано и да походите. Също така, откажете се от асансьора и използвайте стъпалата. Движението наистина помага за забързване на метаболизма.

Хранете се на маса и правете само това

Променете не само това, което хапвате, но и начинът, по който го правите. Ако закусвате на крак или пък обядвате пред компютъра – спрете. Посветете половин час на храненето и не правете нищо друго през това време. На стомахът му е нужно 20 минути, за да усети, че е заситен. Също така, храносмилателният процес започва, след като видите храната. Затова отделете този половин час само н това, а не в комбинация с други неща. Дъвчете бавно и се наслаждавайте на това, което хапвате.

Как да ЗАБЪРЗАМЕ метаболизма си?

Метаболизмът работи индивидуално за всеки. Той е сбор от теглото ни, активността ни през деня и фактори като възстановяване, сън и задъ...

Хранете се разнообразно

Разнообразно хранене е ключът към стройна фигура. На закуска се придържайте към рутината – овесени ядки с мляко, сушени или пресни плодове. Ако имате време, можете да си направите бъркани яйца и да добавите филийка ръжен хляб. Можете да си направите и прясно изцеден сок, но ако е прекалено сладък, то го разредете с вода, за да не се покани рязко нивото на захар.

Ако през деня се чувствате особено гладни, още преди да е ударил часът за обяд, то можете да си вземете плодове. Те ще ви заситят и ще успеете да не преяждате на обяд.

Упражнения за изгаряне на излишни мазнини

Метаболизмът работи най-добре, като направите няколко серии. Разбира се, всичко зависи от това колко време имате. Изберете период от деня, в който сте най-спокойни. Сутрешните упражнения събуждат всички процеси в тялото и са особено полезни за забързване на храносмилателната система.

Как да намалите апетита си

В процеса на отслабване често се изтощаваме със строги диети, силни физически натоварвания и всичко това е придружено от диво чувство н...

Към 18 часа мускулите са най-активни и тогава можете да правите различни комбинации, без да се нараните. Също така, през този период всички хормони са в горната граница и можете да изгорите и повече калории по този начин.

Отделете поне половин час на ден за физическа активност. Това ще увеличи мускулната маса. Увеличената мускулна маса означава и повече изгорени калории, тъй като тя основно се храни от мазнини. Преди да започнете тренировката, добре е да хапнете храни, които са богати на въглехидрати – пълнозърнест хляб, спагети или картофи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака

Никой не може да им устои: Топ 4 на най-съблазнителните зодии

Топ 4 на зодиите които се влюбват най-бързо

5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си

Психолог: 4 сигурни знака, че един мъж е влюбен във вас дори да не ви го казва

Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка?

Това са растенията, които са защитници на личното щастие

В коя държава се намира най-големият зоопарк в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com