5 храни, които могат да избелят зъбите ви

39737
5 храни, които могат да избелят зъбите ви
Снимка: iStock/Guliver

Белите зъби са много важни за визията на една жена, но избелващите препарати и процедурите понякога са прекалено скъпи и не всяка дама може да си ги позволи. Усмивката на една жена е едно от първите неща, които останалите забелязват в нея, а толкова много фактори ги правят жълти, като например пушенето, любимото вино, цветните храни.

Ако имате някакъв вреден навик, който ви пречи да поддържате зъбите си бели, то сте на правилното място. Не е нужно да харчите толкова много пари, за да имате хубава усмивка. Също така продуктите и процедурите за избелване на зъби доста често са вредни за здравето ви.

6 храни, с които винаги ще сте здрави

И все пак преди всичко, здравето е най-важно. Всеки човек иска да е здрав, а ние знаем как да го постигнете, само чрез консумирането на...

Ето ги и нашите натурални методи, с които ще можете да имате мечтаната усмивка и то в домашни условия, с помощта на продукти, които са напълно достъпни:

Кокосово масло

Любимото кокосово масло е първото нещо, от което имате нужда, за бели зъби. То действа много добре върху зъбите и това е доказано много пъти. То съдържа лауринова киселина която се бори с бактериите, които причиняват всички проблеми в устната кухина. Това, което трябва да направите е да натъркате зъбите си с кокосовото масло за 10 минути и след това да изплюете.

Ябълчена киселина

Те са едно от най-мощните естествени средства за избелване на зъбите, познати на човечеството, за това е време и вие да се възползвате от свойствата им. Перфектната комбинация между ябълчена киселина, витамин С и сода за хляб, прави една прекрасна паста за зъби, която ще ги направи здрави и бели. Нужно е само редовно да нанасяте и да търкате зъбите си с нея в продължение на няколко минути.

8 храни, които потискат апетита

Апетитът е желанието да се приема храна, за да се задоволяват нуждите на тялото ни. Доста често не сме гладни, просто си втълпяваме, че...

Зелен чай

Полифенолите, които той съдържа, са много полезни за устната ни кухина и се борят с батериите, които създават проблеми. Пийте редовно зелен чай и все пак не прекалявайте с количеството. Можете да си позволите да пиете зелен чай понякога и това определено ще повлияе благоприятно на зъбите ви.

Краставици

Те са познати на много дами като хранителен продукт, който е широко разпространен и в козметиката. И все пак може би дори не сте предполагали, че могат да ви помогнат за избелването на зъбите. Краставиците съдържат растителни фибри, които са важни за здравето на венците и зъбите ви. Сокът от краставици помага за поддържане на белотата. Ето защо е добре, от време на време да жабурите устата си със сок от краставица, ако искате красиви и бели зъби.

Куркума

6 храни, които да НЕ ядем на закуска

Закуската е едно от най-важните хранения за днес, за това трябва добре да помислите какво е редно и какво не е да хапвате рано сутрин. ...

Тази жълта подправка определено може да ви помогне с избелването на зъбите дори повече от всеки козметичен продукт с тази цел или пък процедура при зъболекар. Тя не само помага за избелване на зъбите, но и при зъбобол, гингивит, подуване на венците и пародонтит. Тя е достъпна и можете да си позволите да направите тази козметична процедура в домашни условия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com