5 лесни начина да не задържаме вода

9848
5 лесни начина да не задържаме вода
Снимка: iStock

Задържането на твърде много подкожна вода засяга все повече хора. Прочетете и вижте как да се справите с това!

Проблемът с натрупването на подкожна вода или просто прекомерното задържане на вода в тялото държи много хора будни през нощта. Стрес, безсънна нощ, хормонални смущения - това са само няколко причини, поради които може да има прекомерно натрупване на вода.

1. Поддържайте тялото си правилно хидратирано!

Защо всеки ден да пием вода и сода?

Водата и содата са най-старите лекарства и все още ни предпазват от развитието на много заболявания. Антикиселинните свойства на газира...

Парадоксално, когато осигуряваме малко количество течност през деня – тялото ще се защитава от нея, като събира подкожна вода, и обратно – колкото повече вода предоставяме – тялото няма да трябва да я съхранява под формата на подкожна вода, следователно не трябва да се страхувате да пиете вода през деня!

2. Избягвайте преработените храни и приемайте достатъчно натрий!

Като ядем храни като пица, пържени картофи, кебапчета или други продукти за бързо хранене, можем да доведем до натрупване на подкожна вода поради твърде много натрий, съдържащ се в тези ястия. Натрият е важен микроелемент в организма на хората, но не трябва да се консумира прекалено много от него.

3. Почивайте и елиминирайте стресовите фактори!

Човешкото тяло не обича да е уморено. Стресовите ситуации ще доведат до допълнителни, нежелани килограми под формата на подкожна вода. Противодействието на това явление е доста лесно, въпреки че за някои хора е непостижимо, така че си починете. Все пак трябва да намерите време за себе си – за момент, с който да си починете - четене, филм или просто разходка. Друг аспект е да правим силова тренировка, т.е. когато се чувстваме уморени - тренировките само ще влошат това състояние, така че вместо да ходите на тренировка - останете вкъщи, почивайте и отидете на тренировка на следващия ден с повече ентусиазъм!

Колко вода трябва да пиете и защо?

Наясно сме, че е важно да приемаме достатъчно количество вода, но може би трябва да знаем колко точно. Това е важно най-вече през летни...

4. Използвайте диуретици

Корен от глухарче, запарка от хвощ или коприва са само няколко натурални билки, които имат диуретичен ефект и помагат за отстраняването на излишната подкожна вода.

5. Не спазвайте диети за драстично намаляване на теглото и се погрижете за правилното количество макронутриенти в диетата си!

Въглехидрати, мазнини,  протеини - тяхната роля в храненето на човека е безценна, но всички те в излишък могат да причинят натрупване на подкожна вода. Въз основа на подходяща физическа активност, здраве, възраст и много други фактори - доставката на гореспоменатите макронутриенти трябва да се подбира индивидуално. Редукционните диети, които предполагат твърде висок калориен дефицит, ще доведат до защитните механизми на тялото и един от тях ще бъде натрупването на подкожна вода. Поради тази причина се погрижете за достатъчен калориен прием и не го намалявайте драстично!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com