5 начина да отслабнем докато спим

2135
5 начина да отслабнем докато спим
Снимка: iStock

Не би ли било чудесно, ако можете да отслабнете, докато хванете малко шут? Добра новина - можете! Ето пет удобни начина да се отървете от мазнините, докато спите.

1.            Пийте казеинов шейк

Въпреки че суроватъчните протеини са идеални за стимулиране след тренировка, тяхната бързо абсорбираща природа означава, че не са толкова ефективни. Вместо това, изберете казеинов протеин, ако целта ви е  да отслабвате през нощта. Казеинът е постепенно усвояващ се протеин, който отнема на тялото ви около шест до осем часа, за да се разгради. Това означава, че метаболизмът ви ще бъде активен през нощта и ще се събудите пълни с енергия.

2.            Спете повече

Това е вярно. Един от най-ефективните начини да се избавите от  килограмите, докато спите, е просто да спите повече. С нашите забързани графици днес сънят често се пренебрегва, но ако искате да отслабнете, това трябва да се промени.

Всичко е свързано с хормоните лептин и грелин. Лептинът поддържа енергийните нива и не изосря апетта, докато грелинът стимулира глада и често предизвиква нуждата от хранене. Тези, които с осгуряват повече сън, намаляват грелина и повишават нивата на лептин.Така конролиат апетита.

3.            Яжте извара преди лягане

Малка закуска с извара преди лягане е чудесен избор, тъй като е богата на казеинов протеин. Като допълнителен бонус изварата съдържа аминокиселината триптофан, който подобрява качеството на съня и намалява времето, необходимо за заспиване.

4.            Обучение за съпротива

Въпреки че самият сън е чудесен за насърчаване на отслабването, има упражнения, които да се правят преди лягане за подпомагане на процеса. Субектите, които изпълняват упражнения за съпротива, се радват на по-висок метаболизъм в покой до 16 часа след тренировката.

Тази тренировка за съпротива не трябва да бъде прекалена. Една обикновена сесия за вдигане на тежести ще бъде достатъчна, дори и да не ви тласне до краен предел и да ви остави без дъх. Струва си да подкрепите това с казеинов шейк. Това ще осигури последователно възстановяване на мускулите през цялата нощ, докато спите.

5.            Яжте на малки порции през целия ден

„Яжте малко и често“, е любим съвет на треньорите и диетолозите по целия свят и ще се радвате да чуете, че това е идеален начин да засилите  нощното си отслабване. Честата консумация на малко кличество през целия ден поддържа метаболизма ви и ускорява изгарянето на мазнините през цялата нощ. Разбира се, тези ястия трябва да бъдат здравословни и питателни, за да работи тази техника!

Освен че засилва метаболизма ви, докато спите, този доър начин на хранене ще гарантира, че апетитът ви се държи под контрол, което би трябвало да намали желанието ви за хранене, когато се събудите сутрин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно