5 начина да разширите тесните обувки!

10797
5 начина да разширите тесните обувки!
Снимка: Gettyimages

Дали заради покупка по интернет, или защото сте се заблудили в магазина, а може би сгрешен номер при подарък – обувките при пробата у дома може да се окажат тесни. Но не се притеснявайте и не бързайте да ги връщате, ние ще ви предоставим цели 5 различни начина, с които може да разширите тесните обувки. Със сигурност сте запознати с някои, но за част от триковете дори не сте и предполагали.

Хитър трик, с който ще махнете горчивината от патладжана

Замразяване

Край на раните по краката при новите обувки с този прост трик!

Поне веднъж в живота си сме се сблъсквали с досадния проблем на новите обувки. Винаги в началото малко тесни, малко неудобни и често ос...

Този начин ще има най-голям ефект върху кожени обувки. Трябват ви единствено 3 найлонови пликчета – по едно отделно за всяка обувка и едно общо и по-голямо. Препоръчително е да се затварят плътно и да не пропускат вода, защото в по-малкия плик трябва да налеете вода малко над половината. Поставяте го вътре в обувката и след като сте готови и с двете, ги прибирате в по-големия плик и оставяте във фризера. Чудите се как ще помогне това? Ами просто е – малкият плик, пълен с вода, ще се разшири при процеса на замразяване, следователно ще разшири и обувката.

Нагряване

С помощта на сешоар и дебели чорапи също може да разширите тесни обувки. Как става това? Обуйте обувките с дебелите чорапи и от разстояние започнете да затопляте със сешоара. Бъдете внимателни да не прекалите с нагряването или пък да не се приближите прекалено близо до обувката, защото може да повредите материала, от който е изработена. Ако нагряването не е достатъчно, изчакайте няколко дни и пробвайте пак този или някой друг метод.

С чорапи

За целта ще ви трябват няколко чифта по-дебели чорапи, свити на топка. Напъхайте колкото се може чорапи във вътрешността на обувката и оставете така за през нощта. Ако не се получи с този метод, изпробвайте някои от другите, тъй като те оказват малко по-голямо влияние. Но пък това е един безопасен за състоянието на обувката трик, който при подобен проблем не пречи да се изпробва.

Как да премахнем лошата миризма от обувките?

Около 20% от населението в Европа страда от подобромхидроза или лоша миризма на краката поради причини като лоша диета, метаболитни нар...

Мокър вестник

Подобно на трика с чорапите – взимате нужното количество вестници и ги намокряте, свивате на топчета и ги слагате в обувките. Оставяте вестниците да изсъхнат и мерите отново обувките. Може да повтаряте тези действия, докато обувките не ви паснат идеално. В противен случай – може да изпробвате методите на награвяне или замразяване.

Трик, за който не подозирате - напръскайте краката си с лак за коса и вижте какво ще се случи

Обущар

Професионалистите в тази област имат решение за всеки проблем. Ако никой от методите не подейства или пък се страхувате да не сгрешите, занесете обувките при обущар. Те разполагат със специални уреди, които ще разширят обувките без да има опасност от повреждането им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com