5 начина да спестите пари, които само ще ви съсипят живота

1430
5 начина да спестите пари, които само ще ви съсипят живота
Снимка: USA-Reiseblogger / Pixabay

В опит да контролират разходите си, някои хора стигат до крайни мерки. Готови са да се ограничат буквално във всичко, без да се замислят в какъв кошмар ще се превърне животът им.

Понякога желанието за бързо натрупване на голяма сума ви принуждава да се ограничите в абсолютно всичко. Ще ви кажем какво не трябва да правите дори в режим на икономии - в противен случай животът ви ще се превърне в ад.

1. Отказ от лекарства

Съгласни сме, че напоследък лекарствата поскъпнаха. Но това не е причина да ги отказвате, ако сте направили план Х как да започнете да спестявате. Ако не разполагате с обичайните и необходими лекарства навреме, можете лесно да навредите на тялото си. Заболявания или влошаване на състоянието, които в даден момент са се отказали, по-късно ще бъдат по-трудни и по-скъпи за лечение, отколкото в самото начало.

Седем лесни начина да спестявате пари

2. Икономия на качеството и количеството на храната

Ако се страхувате, че когато попаднете в магазин за хранителни стоки, ще започнете да купувате всичко като луд, просто вземете определена сума пари. Това ще ви спести ненужни разходи и ще ви помогне да спестите пари.

3. Купуване на стоки изключително на разпродажби

Трябва да се внимава и с екипировката, дрехите и обувките. Защото тотални разпродажби, уж без причина, не се организират толкова често. Във всички останали случаи това може да е продажба на дефектни стоки. Постоянно залепване на подметките или носене на електроника за ремонт, кърпене на дрехи или просто изхвърляне на бързо скъсани такива - това ви очаква, ако спестите от необходимите неща, използвайки тази стратегия.

Правилото за спестяване 50/30/20: Как да го прилагате успешно?

4. Избягвате напълно развлеченията

Можете, разбира се, да решите да спестите пари, просто да се затворите вкъщи или да живеете на принципа дом - работа - дом. Не гледате телевизия, не включвате компютъра. Когато излизате, просто се разхождате без търговски центрове, кина, кафенета и други интересни места. Но докога ще издържите така? Звучи просто, но в действителност лишаването от забавления бързо ще превърне живота ви в досада, а рутината ще ви доведе до отчаяние и депресия.

5. Спестявате от всичко, само за да спестите по-бързо за целта си

Предишната точка често води до решението да се спестят пари от всичко: да не се храните нормално, да не правите интересни и забавни ваканции, да не се лекувате и като цяло да не се движите твърде много. Ако мислите, че строгият контрол на абсолютно всички разходи и минимизирането им ще ви помогне да постигнете целта си по-бързо, тогава грешите. Като човек, който реши да се подложи на диета и изхвърли всичко от хладилника, освен зеленчуците, вие постоянно ще мислите за пари. Това ще доведе до излишни нерви, стрес или дори по-сериозни психологически проблеми, като паник атаки. Отново, реабилитацията след такива сурови санкции срещу себе си ще струва доста пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com