5 начина, които ще ни помогнат да преборим целулита сами

1651
5 начина, които ще ни помогнат да преборим целулита сами
Снимка: iStock

Всяка жена рано или късно се среща с портокаловата кожа или т.нар. целулит. Това е обратимо състояние и можете да се избавите от него сами, без чужда намеса, в първите му статии. В следващите редове ще ви запознаем с пет начина, които да приложите в ежедневието си.

На първо място трябва да елиминирате причините, заради които се появява целулитът. Това означава да подобрите кръвообращението в проблемните зони и да се храните по-здравословно.

Хранене срещу целулита

Целулитът се храни от шлаките в организма, а те попадат там чрез вредна храна. Намалете приемът на храна, която не е здравословна и причинява трупане на мазнини в тази област. Когато го направите, ще обречете и целулита на глад.

Накратко казано с откажете от всички сокове с дълъг срок, сладки неща, колбаси, полуфабрикати, тлъсто свинско месо, супи и каши за бързо приготвяне. Избягвайте пържена или пикантна храна, сладкиши, шоколади и други.

Осигурете на организма си храни, които ще подобрят работата на червата, ще доставят на организма въглехидрати, мазнини и белтъчини. Хапвайте повече плодове и зеленчуци, риба, орехи, нетлъсто месо. Пийте чиста изворна вода и прясно изцеден сок.

Изпитани домашни рецепти против целулит

Да се отървете от портокаловата кора, е трудна задача, но има някои неща, които можете да направите у дома и да ви помогнат да променит...

Упражнения за фигурата

С упражненията ще можете да постигнете не само хубава фигура, но и ще стимулирате кръвообращението. По този начин ще стопите и целулита в проблемните зони. За целта подберете упражнения, които са подходящи за проблемните зони – крака, отстрани, дупе (където най-често се появява). 

Добре е да пиете вода по време на тренировката. Ако усетите преумора, то намалете натоварването или пък си починете 2-3 дни от упражнения.

Самомасаж

Най-добре е да използвате масажна четка, когато си правите масаж сами. Ефект ще забележите след около 8-10 дни, когато си правите масажа през ден. Продължителността му трябва да бъде между 5 и 10 минути на всеки крак. Добре е да направите първо масаж на единия крак, а след това на другия. Движенията се правят отдолу нагоре. По време на масажа, мускулите трябва да бъдат напълно отпуснати.

Начини за естествено предотвратяване на целулита

Възможно е да предотвратите целулита по естествен път и да се борите с първите признаци, като следвате някои основни и прости правила, ...

Преди да започнете с масажа, си вземете душ. След това нанесете крем против целулит, като е добре кожата да бъде леко влажна. С масажната четка разтрийте крема като започнете от коляното нагоре до почервеняване на кожата. Повторете и с другия крак.

Контрастен душ

Това е добър начин да подобрите здравето си, но и да се отървете от целулита. Добре е да го правите 2-4 седмично. Когато сте под душа – пуснете топла вода и задръжте, докато кожата ви добие розов цвят, а след това хладна вода, но не ледена. Студената вода няма да накара портокаловата кожа да изчезне по-бързо. Повторете така 3-4 пъти. Можете да насочите водата към проблемните зони. Завършвате винаги със студена вода, след това се изсушете енергично и облечете топли дрехи.

Козметика против целулит

Тя ще ви помогне по време на масажа. Вече споменахме, че масажът се прави по 2-4 пъти седмично Разбира се, следете състоянието на кожата си и това как се чувстват. По този начин ще действате по най-правилния начин и така ще се отървете от целулита, без да правите огромни жертви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За тези зодии победата е по-важна от всичко друго

4 знака, че Вселената те подкрепя в решенията ти

3 признака, че му липсвате, когато сте прекъснали отношенията си

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Жените от тези зодии са с най-чисти сърца

Тези зодии са номер 1 във всички сфери на живота

Ако имате проблем със свекърва ви, прочетете тази притча

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com