5 начина за епилация, за да имаме най-гладката кожа

8388
5 начина за епилация, за да имаме най-гладката кожа
Снимка: iStock

Винаги ли сте мечтали за копринено гладки, целунати от слънцето крака? Благодарение на нашето ръководство определено ще получите такъв ефект!

1. Пилинг

Няколко съвета как да успокоим кожата след епилация

Гладката кожа е цел номер едно, с настъпването на по-топлите сезони от годината. Прекарваме дълго време в обмислянето на кой точно мето...

Не забравяйте да подготвите правилно краката си за тази процедура. Благодарение на това ще си осигурите кадифена, гладка кожа. Можете да използвате готови продукти за пилинг или да си го направите сами! Всичко, от което се нуждаете, е смляно кафе, едра сол или захар. Може също така да използвате малко зехтин и мед. 

След като нанесете гъстата паста върху краката, разтривайте я бавно с кръгови движения. Кожата ви ще бъде копринено гладка. Направете това един ден преди епилация.

2. Изберете техника

Има много методи, всеки от които е предназначен за различен тип кожа. Изберете правилния за вас. Имате ли кожа склонна към дразнене? Тук се препоръчва епилатор. Чрез него ще можете да  поддържате краката си гладки в продължение на няколко седмици. 

Ако бръсненето на краката ви със самобръсначка е предпочитан вариант, препоръчваме да поддържате кожата си винаги хидратирана: бръснете се под душа със сапун и гореща вода, за да омекотите космите, и използвайте нови, качествени самобръсначки, за да избегнете порязвания.

Предимства и недостатъци на методите за обезкосмяване

Гладката, нежна кожа без несъвършенства и косми е цел за дамите, за постигането на която се подлагат на редица процедури, част от които...

3. Захарна паста

Захарната паста е много популярна сред младите жени. Струва си да използвате услугите на козметик за първи път. Масата се приготвя много лесно - достатъчни са 1 чаша вода, 1/2 чаша захар, 1/2 лимон. Те трябва да се нагреят, след това да се охладят и да се оформят на топка. Залепете малко парче паста върху кожата и след това го откъснете. Има и готови пасти, които допълнително съдържат билкови екстракти за предотвратяване на дразнене. Страхотно си за епилация на бикини-зоната и подмишниците. Недостатъци на този вариант? Лимоновият сок може да изсветли кожата. 

4. Восък

Незабавна епилация, особено в козметични салони. Восъкът може да се нанася с клечка или поставен върху специални тампони. Ефектът е дълготраен, космите израстват по-слаби и по-тънки. Въпреки това, често се появява дразнене. Не се препоръчва за хора с алергии, купероза, разширени вени. Недостатък? Това е болезненият метод. 

5. Лазерна епилация

5 начина да се обезкосмим подмишниците, без да ги бръснем

Гладките подмишници без косми са мечтата на много жени. За съжаление, депилацията на тези деликатни зони много често е свързана с дразн...

Само в салони за красота. Препоръчва се за хора с тъмни, гъсти косми. Методът е болезнен, но и много ефективен. Дава дълготраен ефект.

Който и метод да изберете, уверете се, че кожата ви е хидратирана и ексфолирана, така че космите, които може да са враснали, да излязат на повърхността. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Оливки или черни маслини: Каква е разликата, кое е по-полезно?

Кога НЕ се пекат козунаци за Великден?

Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?

Как да се отървете от бучките и подутините след инжекции

Кога се мият прозорците преди Великден?

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com