5 напитки, които ви пречат да отслабнете бързо

6393
5 напитки, които ви пречат да отслабнете бързо
Снимка: iStock

Диетолозите споделиха от кои напитки трябва да се откажете, за да имате фигурата на мечтите си.

Много често, когато отслабваме, обръщаме внимание само на това, което ядем и кои храни трябва да бъдат изключени от диетата. Междувременно, състоянието на фигурата и скоростта на отслабване до голяма степен се влияе и от това, което пием. Американски диетолози назоваха напитките, които могат да попречат на бързата загуба на тегло и да повлияят неблагоприятно на организма ни.

Сокът

Първото място, начело на напитките, вредни за фигурата, заемат пакетираните сокове. Диетологът Клара Лоусън каза, че всичко е свързано с голямото количество захар, открито в любимата напитка на мнозина. Привидно здравословният и богат на витамини сок всъщност е напълно лишен от фибри. Затова е по-добре да изберете друга напитка, която има по -малко захар или просто да ядете плодове.

Газирани напитки

Газираната вода е добавена към списъка с вредни напитки. Лоусън твърди, че дори диетичната сода често съдържа захар. А тези, съдържащи се изкуствени подсладители, само увеличават жаждата. Изследванията показват, че сладките газирани напитки могат да нарушат естественото регулиране на кръвната захар. Следователно, те не се считат за здравословен избор, ако искате да утолите жаждата си. Можете да замените содата с вода с аромат или обикновена вода с лимон.

Алкохол

Алкохолът е не само опасен за мозъка, но и пречи на бързото отслабване. Според диетолога Линдзи ДеСото алкохолните коктейли са най-вредни. Тя препоръчва да се замени Пина Колада или Маргарита с нисковъглехидратни бири или пенливи вина с екстра брют.

Но не забравяйте, че мярката е важна във всичко. Експертите съветват да останете с една или две питиета на ден.

Кафе

Самото кафе е диуретично, бързо премахва излишната вода и токсини от тялото. И също така може да предизвика силно чувство на глад. Ето защо, ако решите да свалите няколко излишни килограма, кафето не е най-добрата идея. Друго опасно решение за отслабване би било добавянето на течна сметана или сиропи към напитката. Диетолозите препоръчват да се опитате да разредете кафето с алтернативно мляко: неподсладен ванилов бадем или овесена каша.

Спортни напитки

Колкото и странно да звучи, спортните напитки са едни от най-вредните за отслабване. Говорим за тези, които съдържат захар и следователно голямо количество ненужни калории. Едва ли те ще бъдат страшни за спортистите „на тегло“, а за тези, които отслабват, може да са причина за ненужна тъга след минаване през кантара. ДеСото съветва да се пие обикновена вода или зелен чай, който, между другото, разгражда мазнините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com