5 научни начини да бъдем по-щастливи

12669
5 научни начини да бъдем по-щастливи
Снимка: Unsplash

Има научно доказани начини за това как да бъдем по-щастливи. Вижте 5 от тях: 

1. Изберете да се фокусирате върху положителните мисли, когато е възможно.

4 научни стратегии за повече щастие

Ето 4 подкрепени от науката стратегии, които можете да използвате, за да се чувствате по-щастливи всеки ден: 1. Грижете се за другите ...

Изберете по една мисъл на ден, върху която да се съсредоточите, когато се чувствате съкрушени; определете какво ще бъде, когато се събудите за първи път. Това ще бъде вашата идея за тема или щастливо нещо, когато искате да повишите енергията си и да се почувствате по-добре. Можете да се съсредоточите върху любимото си куче или котка, дете или любим човек, най-добрата целувка, която някога сте имали, семейна ваканция или момент на тържество - всичко, което ви кара да се чувствате незабавно щастливи. Всеки път, когато почувствате как енергията ви пада в негативни чувства като страх, гняв, разочарование, негодувание, призовете вашето щастливо нещо и останете в този момент възможно най-дълго (минимум 17 секунди). Прекарването на време в мислене на щастливи мисли може да звучи опростено, но работи. Докато тренирате, ще започнете да се чувствате по-щастливи по-често. Това е метод за „позитивна психология“ и работи, за да помогне на мозъка ви да възпита положително отношение. По същество вие поставяте мозъка си в отклонение от негативните аспекти на дадена ситуация и вместо това помагате да прокарате положителни твърдения за щастие и мир. Това ви дава усещане за благополучие, което ще облекчи негативната емоция, която изпитвате по какъвто и да е проблем. Освен това ще привлечете към себе си повече позитивни хора и ситуации въз основа на универсалния закон за вибрациите - подобно привлича подобно - което работи 24/7, независимо дали вярвате или не. С други думи, този един щастлив навик да префокусирате енергията си въвлича повече във вашия живот, за който да бъдете щастливи.

2. Не поемайте отговорност за щастието на някой друг.

Ако мислите, че можете да зарадвате други хора, не само се записвате за игра, която не може да спечелите, вие им давате възможност да станат жертви, вместо да ги упълномощавате да се чувстват щастливи, създавайки свое собствено щастие. Може би сте чували: „Животът е 10 процента това, което ви се случва, и 90 процента как реагирате на него“, от Чарлз Р. Суиндол. Ако сте коригирали своите реакции или отговори (реакцията е съзнателна; реакцията често е несъзнавана), за да подобрите щастието си, знаете, че това е вярно. Може да вярвате, че като показвате на другите, че сте готови и можете да помогнете да отговорите на техните нужди, вие се надявате те от своя страна да направят същото. Това поведение обаче всъщност не ги лишава от способността да получат контрол над себе си, но също така ви лишава от вашето щастие. Очаквате другите да отвърнат на това, което сте направили за тях, което означава, че все още разчитате на тях, за да се чувствате щастливи. И като се опитвате да се погрижите за щастието на всички останали, в крайна сметка пренебрегвате собствените си нужди. Това ще ви остави да се чувствате изтощени и нещастни и е огромна бариера пред вашето чувство за удовлетвореност и емоционално състояние.

3. Бъдете благодарни.

Благодарността е най-положителната от енергиите; привлича позитивни ситуации и хора. Изследванията показват, че това, върху което се фокусирате в мислите, думите и действията си, е това, което става доминиращо в живота ви. С други думи, ако подхранвате безпокойството си, то ще расте, вместо да намалява. Това също е крайъгълен камък на Закона за привличането. Като се фокусирате върху или се тревожите за нещата, които ви правят нещастни - независимо дали можете или не можете да ги контролирате - вие неволно влагате цялата си енергия, за да сте сигурни, че това е всичко, което виждате в живота. Промяната на мисленето ви ще ви помогне да спрете да се фокусирате върху лошите неща, което ще намали стреса ви и ще подобри цялостното ви удовлетворение от живота. Помислете дали сравнявате ситуацията си с по-лоша или по-добра; в сравнение с нещо по-лошо, вашето ще изглежда по-добре. Това е бърз начин да се почувствате щастливи, защото ви помага да осъзнаете, че ситуацията ви не е толкова лоша, колкото първоначално сте предполагали. Благодарността за малки неща оказва огромно влияние върху щастието. Например, когато сте заседнали в задръстване по пътя за работа, можете да се оплачете от това или да сте благодарни, че имате превозно средство. Ако в това задръстване е слънчево, бъдете благодарни за красивия ден. Ако вали, бъдете благодарни, че сте плътно и топло в колата. Винаги има за какво да бъдете благодарни, независимо колко малко е.

10 неща, които щастливите хора правят

Искате ли да бъдете по-щастливи? Направете тези двадесет неща: 1. Бъдете в момента. Тъй като щастието в едно решение, решавайте всеки...

4. Избягвайте негативните хора.

Има много истина в поговорката „Мизерията обича компанията“. Ако имате негативни приятели или колеги, обърнете внимание на това как се чувствате около тях. Чувствате ли се щастливи или влачени надолу? Запомнете: Щастливият не е нещо, което сте; щастлив е нещо, което правиш. И когато сте заобиколени от хора, които не виждат нищо, за което да се радват, в крайна сметка те ще ви убедят да направите същото. Проучванията показват, че щастието се влияе от редица фактори, един от които е вашият тип личност. Вашите социални връзки са важни; те ще повлияят на начина, по който разглеждате проблемите в живота си, и дали ще се чувствате, че можете да постигнете целите или дори не трябва да се притеснявате. Искате ли да бъдете един от щастливите хора? Излезте с хора, които са по-щастливи и по-склонни да опитат и да се чувстват добре, а не зле.

5. Правете това, което ви прави щастливи.

Може да започнете нещастни, въпреки че се стремите към мечтите и живота си. Но ако не изпълвате живота си със значими събития, това все пак може да ви накара да се почувствате сякаш не сте изпълнени. И един от най-простите начини да бъдете щастливи е да участвате в културни събития във вашия район, които ви харесват. Това може да бъде всичко - от присъединяване към клуб, до гледане на пиеса или посещение на музей. Проучване от 2011 г. показа, че съществува връзка между хората, участващи в този тип забавни събития, и по-ниските нива на тревожност и депресия. Затова планирайте седмицата си, напълнете я с неща, които ви правят щастливи, и след това ги направете! Определете какво ви прави щастливи. Какво правиш, когато се чувстваш най-добре? Къде си? С кого, ако има някой, сте? Правите ли дейност като йога, туризъм, четене, излизане с приятели или медитация, вечеря или посещение на семейство? Планирайте времето си за мен и измислете какво ви е необходимо, за да поддържате чувството си за пълноценно изпълнение на живота.

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...