5 неочевидни признака, че жената остарява

2288
5 неочевидни признака, че жената остарява
Снимка: iStock/Guliver

Старостта се прокрадва незабелязано. Тя невинаги се проявява под формата на бръчки или сива коса. Понякога тя е незабележима на пръв поглед като признаци и симптоми. Кои са неочевидните признаци, че жената става по-стара:

1. Лице

В младостта безсънните нощи, прекарани в дискотеките или зад книгите преди изпити, на практика не се отразяват на кожата на лицето. Синините под очите могат да се прикрият с коректор и да станат като нови. С напредването на възрастта лицето, което не е спало достатъчно, започва да прилича на непрана дреха. Тоналният крем и ружът не спасяват положението. И тогава жената отива при козметик, започва да си инжектира ботокс, да прави масаж на лицето и да тренира умения по лицева гимнастика.

2. Тяло

Здравото и стегнато тяло се приема за даденост, когато сте млади. То се възстановява бързо след болест, стоически понася бързата храна, алкохола и безумните диети, движи се перфектно под звуците на музика цяла нощ. С напредването на възрастта обаче предпочитаме да се отпуснем на мек диван вместо в дискотеките, заменяме бързата храна със здравословна, но тялото все още натежава и става дървено. Фитнес залата подобрява ситуацията.

7 златни правила за красиво остаряване

3. Мозък

"Момичешката памет" изобщо не е свързана със забравяне, а по-скоро с безотговорност и лекота на съществуване. Тук "старчески маразъм" звучи много по-лошо. Той се проявява под формата на нелогични действия, бавни реакции, трудности при изучаването на нови неща, особено на чужди езици, овладяване на технологиите, запомняне на нови думи и имена. Заради повтарящите се ежедневни събития мозъкът започва да атрофира и спира да измисля нови нестандартни начини за решаване, човек започва да мисли в шаблони и клишета.

4. Амбиция

В детството всеки иска да достигне кариерни висоти, да стане фотомодел, моден дизайнер и дори президент. А с напредването на възрастта се уморяваме от емоционални усилия и започваме все повече да се задоволяваме с дребни неща - щастието на близките хора, семейната хармония, екскурзията сред природата. Всички тези високи хоризонти се възприемат като младежки максимализъм и лудост.

5. Излизане от зоната на комфорт

Когато сме млади, за нас е лесно да навлизаме в нови общности, да се срещаме с хора и да придобиваме авторитет. Често сменяме цвета на косата си, професията си, местожителството си, женим се и се развеждаме, започваме нови неща и ги изоставяме, когато разберем, че не са това, което искаме. С напредването на възрастта все повече се придържаме към принципа "седем пъти мери, веднъж режи". Зоната на комфорт се превръща в основна ценност. В края на краищата тя е топла, уютна и без риск. И затова все по-рядко правим скокове за никъде, пресмятаме всички рискове, използваме защита за тялото и душата... и започваме да остаряваме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com