Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 неща, които правят дома по-уютен

07 септември 2022, 20:11 часа

Модерните стилни вещи са превзели днес всеки дом. Това се вижда при мебелите, уредите, офисното оборудване. Високотехнологичното и практичното е стремежът на съвременния човек. Често обаче това залитане лишава дома от усещане на уют. Обстановката добива стерилен, неприветлив и студен вид.

Не бива да забравяме, че жилището е място за живеене, а не за показ. Свежестта, уютът и топлината правят едно жилищно пространство дом.

Как да постигнем уютна атмосфера? 5 начина 

1.    Ароматните свещи и дифузерите - свещите са любим детайл на уютния, топъл и добре ароматизиран дом. В търговската мрежа могат да се открият истински произведения на изкуството, направени от восък. Есента, зимата и семейните празници са най-подходящото време да бъдат включени свещи към обстановката. Дифузерите са не по-малко актуални. Дизайнът е навлязъл сериозно и в тази сфера и може да се открият интересни предложения. Ако ароматът не е това, което се покрива с представата ви за приятна атмосфера, може да се прибегне към свещи с изкуствен пламък, които са само красив декор.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

2.    Килимите - килимът е изключително уютно допълнение във всяко жилищно пространство. Днес масово се избягва, за да се спести поддръжката му, особено когато в дома има малко дете или домашен любимец, но истината е , че дори мъничко пухено килимче ще създаде много повече уют от голия под. Предпочитани места за позициониране на килимът са пода под масичката в хола около дивана ,което обособява зона за отдих и тя се отделя от зоната на трапезарията и кухненската част. Ако помещението е спалнята, то такива килимчета могат да се сложат от двете страни на леглото. Така визията е не само пъстра и свежа, но и усещането върху стъпалата е меко и приятно.

3.    Картините, постерите и плакатите - голите стени са много неприветливи. Повикът към минимализъм ,който идва от дизайнерите, е чудесно предложение, но не винаги приложено е най-добрата идея. Окачените красиви картини, плакати или дори снимки, създават раздвижено и приятно усещане.

Дизайнерски препоръки за черно-бял интериор в апартамента

4.    Цветята - стайните растения създават страхотна атмосфера в дома. Лесните за отглеждане зелени растения или пъстрите цветя освежават невероятно интериора. Една идея е и букетът във ваза в дневната, ако грижата за живо цвете не е опция за семейството.

5.    Артистичният хаос - този начин на поддържане на дома създава уют, тъй като в прекалено старателно подредените домове се усеща напрежение. Трябва постоянно да се следи дали вещите са на мястото си, а това пречи на обитателите да се отпуснат и да се почувстват спокойни. Не става дума за разхвърляно и разбъркано пространство, а за небрежно поставена вещ някъде, където не е точното място. Уютът дава завършеност на всичко.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес