5 неща, които се бъркат с ниско либидо

1910
5 неща, които се бъркат с ниско либидо
Снимка: iStock/Guliver

1. Да не правиш секс, който те вълнува

Много хора имат сексуални фантазии, които не им е комфортно да споделят с партньора си. Може би се опасяват от това или имат известна загриженост относно резултата. Крайният резултат е, че всъщност не получават това, което искат в секса, и това има ефект на намаляване на сексуалното желание. Това намалява либидото, когато сексът, който правим, не е сексът, който наистина искаме да правим.

Например, може би наистина си падате по разгорещен, романтично зареден, груб секс, но единственият вид секс, който вие и вашият партньор имате, е мързеливият мисионерски, при който почти не установявате зрителен контакт и партньорът ви изглежда само фокусиран върху това да се освободи. Очевидно ще започнете да се чувствате по-малко ентусиазирани от идеята да правите секс. Кой би ви обвинил?

Обратната страна е, че веднага щом ви бъде представена възможността да правите този вид секс, който наистина ви вълнува, желанието ви естествено ще се върне. Така че това не е ниско желание като цяло; това е ниско желание за един вид секс.

Според науката: Какво се случва с либидото през пролетта

2. Чувствате се неудобно от това, което искате в леглото

Това е доста широко разпространен проблем сред хора от различен пол и ориентация. Желанието за секс е ниско, защото те просто не получават това, което искат, отчасти защото не се чувстват добре със себе си или не знаят как да изразят желанията си по здравословен начин. Дори и да не обичате извратения секс, ако обикновено се чувствате зле или виновен, когато искате това, което искате в леглото – повече орално от партньора си, например, или повече целувки и гушкане – тези чувства на срам относно това какви са истинските ви желания може да ви отчужди от вашето либидо. Отново, не че нямате сексуално желание. Просто има неща, които затрудняват достъпа до него.

3. Безпокойство

По същия начин, ако сте човек с много безпокойство около секса по някаква причина, това безпокойство може да повлияе на либидото ви, така че да не е толкова високо, колкото обикновено. Това безпокойство може да е свързано с липса на опит, минала травма, липса на доверие в тялото ви или безпокойство относно представянето около партньор. Повечето случаи на сексуални затруднения, независимо дали говорим за желание или проблеми с оргазъм или проблеми с възбудата, през повечето време има психологически проблем, който стои в основата им, независимо дали е тревожност, срам или вина. Чрез третиране на тези проблеми по подходящ начин, често установяваме, че това може да подобри сексуалния живот на хората. Да се ​​отървете от сексуалното безпокойство не става с щракване на пръсти, но ако инвестирате в работата (може би с обучен професионалист), това може да доведе до повече желание за напред.

Най-добрите храни за високо либидо

4. Социално сравнение

Всъщност имате ли ниско либидо или просто сравнявате либидото си с това на всички останали?

Това е ефект на социално сравнение: Гледате медиите или приятелите си и усещате, че всички правят секс през цялото време и винаги имат това спонтанно желание. Но вие не го чувствате и не сте преживявайки го по същия начин, както другите хора, и така предполагате, че има проблем с вас, когато в действителност може би сте напълно нормални и здрави и проблемът всъщност е просто проблем с възприятието.

5. Моногамията не работи

Човешките същества просто по своята същност искат новости, когато става дума за секс, и е много трудно да се поддържат нивата на вълнение в дългосрочна моногамна връзка, защото хората изпадат в рутина и коловози, а сексът просто става един и същ всеки път и така хората някак губят желание за това поради тази причина. Всъщност не става дума непременно за проблем с тях. Наистина е по-скоро проблем, отново, че те не правят секса, който искат да правят.

Това не означава, че трябва да се откажете от моногамията; това просто означава, че трябва да се отпуснете, ако губите интерес към секса в дългосрочната си връзка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Без погрешен завой: Най-дългият прав път в Австралия е 147км без нито една отбивка

Начини за отстраняване на драскотини от стъклото на ръчния часовник

Кое вино върви най-добре за агнешко месо?

3 май 2024 - какво не трябва да се прави на този ден, за да НЕ плачете 40 дни след това

Ходи ли се на гробища на Великден?

Разпети петък 2024 - какво НЕ трябва да се прави днес

Разпети петък е! Кажете тази молитва днес

Стихотворение за 3 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 3 май 2024

Таро хороскоп за 3 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com