5 неща в дома, които красноречиво говорят за вкуса на собственика

3574
5 неща в дома, които красноречиво говорят за вкуса на собственика
Снимка: iStock/Guliver

Интериорът на един дом може да разкаже много за неговия собственик. Ключът към добрия вкус са добре подбраните мебели, правилната комбинация от интериорни елементи, спазването на правилата на определен стил на дизайн. Няколко неща могат да помогнат за създаването на комфортна обстановка у дома и правилно послание към околния свят.

1. Ретро неща с история

Не всеки ще харчи пари за антики, ако не разбира тяхната историческа стойност. По-разумно е да добавите към интериора неща, които имат семейна стойност. Нека са малко, но ще бъдат обичани и със собствена история, споделят водещи интериорни дизайнери.

2. Картини на млади художници

Човек с добър вкус, като правило, няма да си окачи репродукции на известни картини, ярки стикери и репликирани плакати по стените. Най-добрият начин да покажете вкус на ниво е да купите истинска картина от талантлив, макар и непопулярен млад художник. Можете да намерите такива произведения в интернет сайтовете и художествените галерии, които организират тематични временни изложби.

3. Качествен текстил

Текстилът най-добре отразява вкуса на собственика на жилището. Завеси, килими, кувертюри, декоративни възглавници често създават акценти в интериора. Добре е стилът и цветовите комбинации да са подбрани разумно и декорът да се впише хармонично в околната среда.

4. Естествени цветя

Букетът е отличен индикатор за статус и вкус. Свежите цветя привличат погледа, оживяват пространството и се превръщат във визуален център на стаята. Изкуствените композиции, дори и висококачествените, никога няма да заменят истинските, а евтините букети от масовия пазар могат да развалят цялото впечатление за дома.

5. Естествени материали

Ако не е възможно да се използват благородни дървета или естествен камък, достатъчно е собствениците на дома да се откажат от декоративни пластмасови панели, опънати PVC тавани, евтини завеси за душ. Вместо хромирани столове с тапицерия от изкуствена кожа и маса от ПДЧ, по-добре е да възстановите съветските дървени мебели или да изберете артикули от евтин бор.

Едно нелепо или старомодно нещо може да съсипе дори най-внимателно подбрания и подреден интериор. Ако не сте сигурни, че някое ваше решение ще изглежда добре на общия фон на всичко в дома, направете професионална консултация с интериорен дизайнер. Той най-точно ще определи къде и въобще има ли място вашата идея във вашия дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com