5 причини хората да лъжат, дори когато не им се налага

7061
5 причини хората да лъжат, дори когато не им се налага
Снимка: iStock/Guliver

Всички ние изричаме лъжи по един или друг начин през живота си. Белите лъжи са приемливи, стига да служат, за да стимулирате например детето си за постижения, но има моменти, когато хората лъжат дори когато не се налага. Ето 5 причини, заради които хората лъжат, без да имат каквото и да е основание. Пробвайте да осъзнаете причините, вместо да съдите лъжеца.

1. Чувстват някакво неудобство

Спрете да си казвате тези 5 лъжи!

Винаги намираме външни причини, за да не направим нещо. А това е сигурен знак, че лъжем себе си. Когато лъжем себе си, си казваме, че н...

За много хора казването на истината може да означава отказ от контрол. Те може да се опитват да контролират определена ситуация, за да повлияят на решение, така че да получат реакциите, които желаят. Истината вероятно е малко неудобна в конкретната ситуацията.

2. Страхуват се да не разочароват другите

Човек често лъже, защото не иска да разочарова другия. Някои хора имат много очаквания от нас и реагират агресивно, ако нещата не изглеждат така, както им се иска. Така че този, който не желае да влиза в какъвто и да е спор или има лоши отношения с другия, е склонен да лъже.

3. Лъжата е важна за тях

5-те най-големи лъжи, които мъжете казват на първа среща

Много рядко мъжете са напълно открити на първата си среща, защото са там, за да впечатлят жената. Те могат да лъжат за всякакви неща, н...

Това реално е една от основните причини! Ако някой лъже, възможно е за него да е важно да лъже. Може да не е важно за вас, но може да е важно за тях. Те могат да бъдат прекалено мнителни или хора, които имат склонността да оказват ненужен натиск върху себе си.

4. Патологични лъжци

Това е съвсем различна категория, когато става дума за лъжци. Някои хора имат навика да лъжат, защото много си измислят. Това е вид заболяване, на което те не могат да помогнат. Те могат да лъжат и за най-малкото нещо като цвета на чашата им, какво са носили вчера, глупави неща, за които не е нужно да се лъже.

5. Те вярват в тези лъжи

Кои са най-големите лъжци в социалните мрежи?

В социалните мрежи се въртят какви ли не лъжи - това не е никаква новина. Но мъжете и жените лъжат по различен начин, включително и в з...

Когато човек е под натиск, психическото състояние на човек може да разтърси обстановката. Опитваме се да избягаме в друг свят в главата си, за да се успокоим и сами да започнем да вярваме в тази въображаема картина. Може да е лъжа за вас, но за тях това не е лъжа, а всъщност е истината, защото те вярват, че са направили това. Стресът, сегашният им сценарий играе игри с психиката им. Ако се изправите срещу тях, те ще станат отбранителни, защото мозъкът им отхвърля тази стресираща истина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com