5 причини, заради които целулитът не иска да си „тръгне“

1757
5 причини, заради които целулитът не иска да си „тръгне“
Снимка: iStock

В разгара на празничния сезон "портокаловата кора" започва да дразни очите. Особено ако има история на неуспешна борба с нея година след година. Какво вероятно правите погрешно? Обсъдено с експерт.

1. Борите целулита със съветите на най-добрата си приятелка

Вероятно тя сама е ходил на лекар и е получила препоръки стъпка по стъпка. Но това не означава, че са подходящи за вас. Факт е, че има три вида целулит и всеки изисква специален подход.

• Мек – характерен е за собствениците на великолепни форми. Между другото,мастните клетки могат да се увеличат по размер 50 пъти, ако са добре „хранени“. Така че тук залогът е върху диетата. И в допълнение се използва козметика на базата на кофеин, карнитин - компоненти, които разграждат мазнините.

• Оточен - свързан със склонност към задържане на течности в тялото. И тук нискокалоричните диети са безсилни. Но обучението за лимфен дренаж и дори обикновеното ходене боси по пясък или камъни ще ви помогнат. Антицелулитната козметика трябва да съдържа компоненти, които премахват излишната течност (бръшлян, червено грозде, кипарис).

• Фиброзен - болезнен, твърд на пипане. Това не е само козметичен проблем - съдовете са силно притиснати от кондензирана тъкан. Може да се наложи апаратно лечение. В домашни условия козметиката също е най-добре да се използва в комбинация с масажори.

5 симптома за появата на целулит

2. Търсите незабавни резултати от козметиката?

Добрият крем ще постигне видим резултат само след 7-10 дни. Забележимо подобрение ще настъпи до края на месец или дори три. Имайте предвид: само кремът не е достатъчен. Целулитът изисква интегриран подход - правилно хранене, фитнес, басейн, руска баня, масаж и други процедури.

3. Носите тесни дрехи

Има погрешно схващане, че тесните дънки ще предотвратят отлагането на мазнини в проблемните зони. Всъщност постоянното притискане само засилва образуването на портокалова кожа, тъй като това притиска подкожните съдове и вече нарушеното кръвоснабдяване се влошава още повече. Стягащите колани, оформящото бельо също изострят проблема! Коремната преса, освободена от необходимостта постоянно да бъде в добра форма, стягайки стомаха, атрофира за няколко месеца и мазнините започват интензивно да се отлагат под кожата на тази зона.

Как да се храним, ако страдаме от целулит? Най-ценните съвети!

4. Неправилно спане

Предпочитате да спите по корем? В същото време вие не само придобивате бръчки по лицето си, но и провокирате образуването на мастни капани и целулитни зони в долната част на талията.

5. Не следите за минералния баланс

При недостиг на магнезий в организма ние не само изпитваме мускулни крампи и повишена раздразнителност. Липсата на този важен микроелемент влияе върху задържането на вода в организма, и това са отоци, метаболитни нарушения, хипертрофия на мастните клетки (адипоцити) и всъщност целулит.

Включете в менюто си сурови тиквени семки, лешници, киноа. Между другото, магнезият е особено ефективен, когато е в компанията на фосфор, така че следете за наличието на риба и морски дарове в менюто.

Калият предотвратява появата на интерстициален оток и следователно трябва да се внимава за присъствието му в диетата. Кайсиите без костилки или сушените кайсии са истински калиеви суперхрани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com