5 причини защо все по-често хората предпочитат да са необвързани

3710
5 причини защо все по-често хората предпочитат да са необвързани
Снимка: iStock

Има общоприето схващане, че необвързаните търсят „своята друга половина“ и че необвързаността е само временна фаза. Самотният живот е предназначен да бъде злощастната пауза между връзките и е предназначен да бъде възможно най-кратък. Тези вярвания обаче невинаги са верни. Много необвързани са напълно щастливи да останат необвързани и не търсят никаква връзка.

Хората могат да изберат да останат сами по различни причини. В крайна сметка има много предимства, които идват с самотния живот и за тях те надвишават предимствата на една връзка. Ето няколко причини, поради които някои хора биха предпочели да са необвързани.

Различен фокус

20 неща, които може да правите само ако сте сами

Хората постоянно искат да са обичани или пък търсят подкрепа от своя най-близък човек. В това няма нищо лошо, но ако намирате сили в са...

Здравата връзка изисква много време и енергия. За много хора си струва усилията, но някои необвързани биха предпочели да вложат това време и енергия за други неща. Те може да са фокусирани върху кариерата си в момента и да искат да вложат цялото си налично време и енергия за изкачване по корпоративната стълбица.

Твърде зает

„Твърде зает съм за връзка“ често се разглежда като измъкване от добронамерени приятели, които се опитват да помогнат на своя нещастен приятел да намери мъжа или жената на мечтите си. Въпреки че има истина в старата поговорка, че хората или намират, или отделят време за това, което е наистина важно за тях, има периоди в живота на хората, в които единствените свободни моменти, които съществуват, се прекарват в грижи за основните нужди като душ, ядене или сън. Те наистина нямат време да опознаят някого или да инвестират във връзка.

Саморазвитие или откриване

Някои необвързани в момента не се интересуват от развиване на връзка, защото в момента инвестират в собственото си развитие. Не е препоръчително човек да се захваща с някого, когато все още се опитва да научи кой е самият той.

Когато е за предпочитане да си необвързан

Оказва се, че като сте необвързани, имате много по-лесен живот от приятелите си във връзка. Не вярвате? Вижте топ причините, защо е по-...

Няма нужда да се обясняват

Някои необвързани харесват контрола над живота си, който им дава това , че са необвързани. Когато човек е необвързан, не трябва да „отговаря“ на или да „получава разрешение“ от никого под каквато и да е форма.

Тяхното пространство принадлежи на тях

Една от най-привлекателните части на самотата е, че пространството им е тяхно и само тяхно. Тези, които са във връзка, често трябва да правят компромис с основните решения относно жизненото си пространство.

Необвързаните също имат предимството да знаят, че всяка бъркотия в дома им е по тяхна вина. Няма дни, в които да се приберат от работа и да открият, че мивката е мистериозно пълна с чинии или че хубавите им чисти плотове изведнъж са покрити с грим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com