5 признака на провалената любов

4031
5 признака на провалената любов
Снимка: iStock

На пръв поглед отношенията между двама могат да изглеждат прекрасни, двойката може би изглежда щастлива, влюбена и неразрушима, никой никога не би могъл дори да предположи, че някога ще се разделят, но един ден раздялата е факт и това е повече от шокиращо за околните.

Това се случва, когато под повърхността са се насъбрали много дълбоко скрити и неразрешени проблеми, които с времето са убили любовта. Пренебрегването на тези проблеми и оставянето им нерешени или недоизказани е подводният камък, който обръща хода на отношенията и води до техния разпад, колкото и стабилна да е една връзка.

Скрити признаци, че връзката е пред своя крах

Липсата на внимание

Времето и вниманието, което отделяте на половинката си са от изключителна важност и оказват сериозно влияние върху посоката на връзката и нейната стабилност. Ако често не слушате партньора си, когато говори, и се налага да ви повтаря или пък правите нещо друго докато той ви разказва как е минал деня му и това ви се струва маловажно, повярвайте не е така. Липсата на внимание се натрупва и в даден момент отблъсква любимия.

Как да имаме здрава връзка? 7 неща, които трябва да имате предвид

Опитите за контрол

Опитите да вземете надмощие над другия предвещават провала на тази любов. Особено драматично е, ако и двамата във връзката се опитват да се налагат един на друг и водят борба, за да си доказват кой е по-силният. Любовта не вирее в тези условия и рано или късно бива разрушена.

Липса на уважение

Уважението е едно от най-сериозните условия за съществуването на здравословна и стабилна връзка. Без него в любовта настъпва провал, а всеки ден се превръща в ад. Бързо се забравят причините, поради които сте се влюбили.

Използването на обидни думи

Използването на критика, обидни квалификации, поставянето на етикети, унижаването пред други хора и т.н. са  сериозен фактор, който показва, че връзката бавно и сигурно върви към своя край.

5 златни правила за успешна връзка

Приемане на партньора като даденост

Не забравяйте, че партньорът ви е свободен човек и може да си тръгне винаги. Ако случайно сте спрели да го печелите всеки ден и сте помислили, че няма смисъл да се борите за него то вие сте го приели като даденост. Това е грешка, която е в основата на много разпаднали се връзки.

За да не се разпадне вашата връзка и за да съумеете да съхраните любовта си, ви съветваме да отделяте време и внимание за любимия, да му давате свобода и да не се съревновавате в безсмислени битки, да го уважавате и приемате такъв какъвто е, никога да не си позволявате да го обиждате и да се грижите за комфорта му. Само така връзката ви ще разцъфти и може би ще прерасне в нещо друго.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com