Как да имаме здрава връзка? 7 неща, които трябва да имате предвид

6734
Как да имаме здрава връзка? 7 неща, които трябва да имате предвид
Снимка: Pexels

Живеем във време на стрес и бързане, често с известна нестабилност в работата. Времената, в които умората и раздразнителността, които се пораждат, също се отразяват върху нас. Тези и много други могат да повлияят на емоционалните ни взаимоотношения. Ето защо с всичко това днес се питаме: Възможно ли е да имаме здрава връзка?

Тъй като стресът често е един от факторите, които оказват най-голямо влияние върху психологическото ни благополучие и който несъмнено засяга всеки тип връзка, искам да ви оставим в нашата статия 5 много прости техники, които да прилагаме, ако искаме да поддържаме здрава и дългогодишна връзка.

Какво е отворена връзка?

Отворената връзка е тази, чиито членове не смятат моногамията за единствения начин за поддържане на стабилна и здрава връзка. Трябва д...

1. Уважение

Започваме с ключов аспект, когато става дума за това как да поддържаме щастлива връзка. Нещо толкова елементарно може да изглежда, че едва ли има нужда да се споменава, но загубата на уважение, когато връзката се влоши е твърде често срещана. Това се случва особено, ако изпитвате ситуации, които стресират един от членовете на двойката, но това не е извинение.

Ето защо това е първото нещо върху което трябва да се работи за да се възстанови връзката. 

2. Искреност

Не е задължително да разказвате на партньора си всичко или в детайли, но ако трябва да криете реалността си или да прибягвате до лъжи е ясно, че нещо не върви по правилния начин.

Как да разберете, че имате ДИСБАЛАНС във връзката си

В началото всяка връзка започва с цветя и рози. Периодът на „медения месец“ продължава различно при връзките, но поставя дъ...

Да бъдеш честен предполага акт на смелост и доверие към другия човек.

3. Доверие във връзката

Доверието е нещо, което предполага усещане в безопасна среда поради друго усещане - че другия човек ще действа правилно. Когато сме в среда на доверие, искреността, признаците на привързаност и съучастничество протичат много по-лесно.

Всичко това е важно за двойката, поради което е от съществено значение да изградим доверие, като наблюдаваме нуждите на другия човек и неговите очаквания. Когато те не са реалистични, ние сме изправени пред проблем с идеализацията, върху който често трябва да се работи със специалисти по психология.

4. Покажете обичта си

НИКОГА не правете тези 5 неща, ще съсипете връзката си

В днешно време е все по-трудно да запазим здрави и хармонични отношения с половинката си. Разбира се, всички настъпили проблеми в една ...

Привързаността може да бъде изразена по много начини: целувки, прегръдки, ласки... въпреки че някои хора го правят по фин начин. Понякога всеки ден е трудно да покажем любовта си, защото твърде много неща заемат умовете и времето ни.

5. Запазете пространството си

Също толкова важно, колкото да споделяте време с партньора си е да имате достатъчно време и пространство за себе си. Вашите хобита, грижа за себе си, упражнения... всичко, което ви позволява да намалите стреса е добре дошло.

В този раздел трябва да разбираме и пространството като мисловна конструкция, с която обозначаваме свободата си да изразяваме себе си, да се забавляваме, да общуваме с други хора... 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com