5 стъпки към пълното щастие

5881
5 стъпки към пълното щастие
Снимка: iStock/Guliver

Стъпка 1: Приемане

Нагласяването на емоциите ви позволява да вземате по-добри решения. Прекарайте една или две минути, мълчаливо. Просто натиснете пауза в деня си и просто бъдете. Затворете очи, ако можете. Бъдете, които сте сега, като станете свидетели на вашите мисли и чувства без осъждение, без да се чувствате зле или да се нуждаете от нещо.

Ето как щастливите хора харчат парите си

Чудите се как някои хора са винаги щастливи, спокойни и в добро настроение? И в същото време, те сякаш никога не изпадат в ситуация, в ...

Признаването на трудните ви емоции - стрес, безпокойство, дори самота - ви помага да ги изпитате за по-кратък период от време и с по-малка интензивност. Приемането на вашите емоции, както те са, ви помага да вземате най-добрите решения за това как да се движите напред, вместо просто да реагирате импулсивно.

Стъпка 2: Благодарност

Оценяването на малките неща ви прави по-щастливи. Напишете три неща, за които сте благодарни. Бъдете възможно най-конкретни. "Благодарен съм, че има по-малко трафик по пътя ми да работя тази сутрин" е по-добре от "Благодарен съм, че имам работа".

Практикуването на благодарност редовно помага да се развие възприятието на благодарност, което ви показва, че сте по-щастливи, регулирате настроението си, стимулирате центровете за награди и удоволствия на мозъка и увеличавате способността си да се справяте с ежедневните стресови ситуации и травматичните събития от живота.

Стъпка 3: Умишлена любезност

4 неща, които ще ви направят по-щастливи

Има един тон "полезни" съвети, които се носят в интернет, но когато съветите идват от невролог, може да е време наистина да слушате. За...

Правенето на нещо хубаво ви кара да се чувствате по-добре и да ви помага да се свързвате с другите. Направете нещо добро. То може да бъде толкова просто, колкото и писането на приятел. Също така можете да комбинирате благодарност с умишлена доброта, като изпратите имейл или текст на някой, когото оценявате, и му кажете защо се чувствате по този начин. Ако не можете да направите нещо добро сега, направете план и задайте намерение да го направите по-късно през деня. Бъдете конкретни за това, което ще направите.

Всеки вид действие кара мозъка ви да създава окситоцин, което ви прави по-щастливи. Тези малки положителни взаимодействия ви помагат да се чувствате по-изолирани и по-подкрепяни, което е особено полезно, ако преживявате трудно време.

Стъпка 4: Голямото Защо?

Значението увеличава мотивацията. Помислете за няколко неща, които трябва да направите днес и как те биха могли да служат на по-голяма цел. Например, нещо в списъка ви за задачи помага на друго лице или група или организация, от която сте част?

Извличаме чувство за смисъл, когато свързваме нещо, с което сме добри, за да служим на някой друг или нещо по-голямо от себе си. Чувството за смисъл увеличава мотивацията ви да правите неща, увеличава вашата устойчивост и ви помага да се справите с предизвикателства с по-малко стрес.

10 правила за хармоничен живот

Често в живота ни пречат различни психологически бариери, убеждения и границите на съзнанието ни. За да се излезе от този затворен кръг...

Стъпка 5: Грижа за себе си

Третирането с любов увеличава доверието и енергията. Прекарайте няколко секунди да разговаряте със себе си в благоприятна и щастлива посока. Ако сте изправени пред предизвикателство, напомнете си, че сте по-склонни да го преодолеете, ако се отнасяте към себе си с повече състрадание, отколкото с грубост.

Говоренето със себе си по подкрепящ начин има същите предимства като получаване на подкрепа от приятел или член на семейството. Ние често сме наши най-сурови критици, и това е възможност да повишим доверието си с кратки разговори. Когато свършите, кажете благодаря на себе си, че сте се придържали към ангажимента си и че сте отделили известно време, за да култивирате уменията си за щастие. Вие заслужавате своята собствена благодарност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com