5 табута за кожата на лицето

1009
5 табута за кожата на лицето
Снимка: iStock/Guliver

Няколко лоши навика ще направят кожата ви отпусната, уморена, ще провокират бръчки. Искате ли да постигнете това? Проверете списъка с тези навици и спрете да ги прилагате още сега.

Всички говорят колко важна е грижата: лекари, козметици, блогъри, звезди и редактори на лъскави списания. Овлажняване, повдигане, тонизиране - чувате и повтаряте тези думи като мантра. Но с тези грешки всякакви усилия ще бъдат безполезни, дори ако правите всичко според схемата и купувате само най-ефективните и скъпи продукти.

Как да се грижим за кожата до 30-годишна възраст?

Грижата за кожата преди 30 години е лесна. Най-важното е да осигурите ежедневно овлажняване и почистване, за да избегнете първите призн...

1.    Не сваляте грима си

Това е по-страшно и от престъпление. Представете си, че лицето ви с козметика е било увито във фолио и оставено за 20 минути. Визуализирайте какво ще се случи с кожата (резултатът е същият, ако спите с грим). През нощта лицето трябва да се възстанови, а не да страда. Запушените пори, липсата на хидратация, преждевременните бръчки и пъпки ще бъдат най-добрите ви приятели.

Разбираме, че сте се прибрали и сте били толкова уморени, че единственото желание е да легнете с лице във възглавницата. Има изход – сложете до леглото качествени кърпички за отстраняване на грим. Няма да заменят пълния ритуал, но е по-добре, отколкото да си лягате с фон дьо тен и спирала.

2.   Търкате лицето си

По-добре е да не го докосвате отново - това е лош навик (по-лош от пушенето) . Ако в процеса на грижа за кожата разтягате и дразните кожата, ускорявате процеса на естествена птоза, появата на бръчки -  нито едно средство против стареене няма да успее да ви помогне.

4 лесни начина за премахване на двойната брадичка

Двойната брадичка често притеснява съвременните жени. Причината за появата й са гените или слаби мускули на лицето и шията. Можете да с...

Докосвайте кожата нежно, с лек натиск и потупващи движения. В идеалния случай, ако вървите по масажните линии –  процедурата ще помогне на продуктите да се абсорбират по-добре и да стигнат до мястото им на предназначение.

3.   Не нанасяте нощни кремове

Всички помним, колко е неприятно да сме уморени и да искаме да си легнем веднага след като сме се прибрали от работа. Но през нощта не само вие трябва да почивате, но и кожата ви. Само чистото лице не е достатъчно – имате нужда от подхранване и хидратация, в противен случай ще загубите тонуса си, ще се появят бръчки.

Дневният крем няма да работи през нощта - той съдържа по-ниска концентрация на активни съставки, отколкото нощните продукти.  Веднъж седмично можете да пуснете "тежката артилерия" и да направите маска, за да се събудите красиви и отпочинали.

4.   Забравяте тоника

Типовете кожа - как да ги разпознаем?

Много хора изпадат в дилема дали да инвестират в бяла или декоративна козметика. Специалистите съветват да вложите и в двете, но ако тр...

Това не е безполезен продукт за красота, а вещество, което ще възстанови pH на кожата и ще я подготви за крема, така че всички полезни компоненти да проникнат в клетките и да не останат на повърхността. Без него магията за красота няма да се случи, дори и да се стараете много.

5.   Игнорирате маските и пачовете

В условия на ежедневен стрес и лоша екология клетките се обновяват по-бавно – имат нужда от помощ и стимулиране на работата. Без такива продукти също няма да има висококачествено почистване и овлажняване - веднъж седмично намерете време за тях, тогава процесът на стареене ще се забави, тенът ще стане по-гладък, а порите вече ще са по-чисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com