5 тайни за качествен сън, за които не сте подозирали

14543
5 тайни за качествен сън, за които не сте подозирали
Снимка: iStock

Експертите назоваха пет условия, които ще помогнат на човек да спи добре дори за по-малко време.

Защо имате нужда от специално облекло за сън?

Защо е най-полезно да спите наляво

Пълноценният сън е много важен за доброто здраве на човек. Трябва да си набавяме необходимите часове сън, за да се чувствате добре, да ...

Всеки от нас има свой собствен набор от средства за подобряване на съня. Някои се опитват да ходят в парка преди лягане, други правят упражнения, трети слушат приятна музика или четат скучни книги. Но се оказва, че значително влияние върху качеството на съня оказва и това дали човек е облечен или не.

Според експерта Иван Сомов, това е един от важните моменти за качествения сън. Нещо повече, той уверява, че да спиш без дрехи е много по-здравословно, отколкото да си с тях. И той даде пет аргумента за това да спим голи:

- сближава съпрузите. И не става въпрос само за секс. Да се ​​чувствате един друг с кожата си се оказва полезно за укрепване на брачния съюз. При такива условия мъжете и жените произвеждат хормона окситоцин, който е отговорен за стабилността на нервната система, повишавайки устойчивостта на стрес.

- полезен за здравето на мъжете и жените. Всеки лекар ще потвърди, че е добре да спите без бельо: тялото почива от красиви и деликатни, но все пак „окови“. Нещо повече, учените са забелязали, че качеството на спермата се подобрява с времето при мъжете, които започват да спят голи. Този ефект се дължи на факта, че репродуктивните му органи не прегряват по време на 8-часовата почивка. При жените сънят без дрехи също има положителни последици: намалява се рискът от развитие на млечница.

13 причини, поради които имате нужда от повече сън

Около 48% от възрастните страдат от хронична липса на сън. За голяма част от хората стандартните 8 часа сън не са достатъчни. Ако и ви...

- прави нощната почивка по-продуктивна. Ако пижамата е изработена от синтетика или е твърде малка, тялото непрекъснато ще прегрява, изпотява, а в някои случаи дори ще сърби от алергия към некачествения материал. За каква почивка може да се говори?

- полезен за храносмилателната система. В хладна стая или когато човек „забрави“ да облече пижамата си, стомашно -чревният му тракт започва да работи като часовник. В процеса на смилане на храната тялото отделя енергия, която затопля. И в същото време изразходва калории, допринасяйки за запазването на температурата на тялото.

- помага да приемете себе си такъв, какъвто сте. Учените проведоха поредица от експерименти и установиха, че хората, които спят голи, имат по-високо самочувствие от тези, които обичат пижамите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com