5-те тайни за красота на французойките

8828
5-те тайни за красота на французойките
Снимка: iStock/Guliver

Всеизвестен факт е, че красотата на французойките е един истински мит за мъже и за жени. И въпреки това, тези жени притежават нещо, което не може да им се отрече – французойките притежават обаятелен финес и излъчват класа. Ето и кои са основните „правила“ на французойките, чрез които те изглеждат така сияйни, неустоими и привлекателни.

1. Бъдете естествена
В ежедневието си, много от французойките не поставят тежък грим през деня. Това е така, защото те са напълно наясно, че с тежкият грим през деня, ще подчертаят бръчките или порите си. За да изглеждат прекрасно в ежедневието си, французойките поставят само малко руж, спирала и червило и воала, това е.

2. Грижете се за кожата си
Французойките прекарват наистина много време в грижата и поддържането на добрият вид на своята кожа. Използват различни козметични продукти, но истината е, че не винаги залагат на най-скъпите марки. Грижата им се изразява в това, как те правилно и редовно да почистват лицето и гримът, който си поставят в ежедневието.

3. Не мийте лицето си със сапун
Относно грижата за кожата, парижанките предпочитат да използват основно лосиони и хидратиращи кремове за лице и тяло, но не и сапуни, тъй като те изсушават кожата. Те често посягат към козметичната гъба, която да премахне мъртвата кожа, но същевременно да не наранява кожата.

4. Обливайте се със студена вода
Една от задължителните стъпки за кожата на лицето на французойките е плискането на лицето със студена вода. Правят го след почистването на лицето, а и винаги, когато това им е възможно. По този начин те поддържат свежестта на лицето и намаляват вероятността от появата на бръчки. Обливането със студена вода след топъл душ, също е сред предпочитаните техники на жените от Франция. Смята се, че по този начин кръвообращението се подобрява, а кожата се храни с кислород.

5. Не на прекомерното възползване от пластичната хирургия

В днешно време, бихме могли да променим изцяло себе си, ако решим да се обърнем към специалистите, а именно пластичните хирурзи. Повечето жени, решили се на подобна интервенция променят изцяло лицето и визията си в опитите си да се разкрасят или просто за да изглеждат по-млади. Промяна на формата на носа, големината и контура на устните, подчертаване на скулите и още много други възможни интервенции предлагащи се в естетичните клиники. Тези корекции неминуемо променят външността на един човек и изменят изцяло външността, като придават един по-младолик облик, а ако французойка се обърне към естетичен хирург, целта ѝ е била да изглежда като себе си, а не като по-младо с 20 години момиче.

Как да подържаме кожата си млада, без да хвърляме луди пари за козметика

Пазарът е пренаситен с изключително много подмладяващи продукти, които в повечето случаи са не само скъпи, но и съдържат химикали можещ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно