5 въпроса, които трябва да се запитате, ако искате да сключите брак за втори път

1510
5 въпроса, които трябва да се запитате, ако искате да сключите брак за втори път
Снимка: https://unsplash.com

Понякога, по една или друга причина, бракът се оказва несполучлив, стига се до развод, а след това никой не е казал, че не можем да открием щастието отново. И много често се получава точно така. Няма значение колко брака имате, а дали сте щастливи с човека, с когото сте, защото понякога първият не е последен. Все пак, вероятно се чудите дали отново не прибързвате с решението си, дали е правилно и т.н. Ето 5 въпроса, които трябва да си зададете преди да се омъжите за втори път.

Познавате ли добре човека до себе си – това може би е най-важният въпрос. Колко добре познавате човека до себе си в момента? Толкова, че да сключите брак с него? Помислете дали това наистина е така, дали можете да му се доверите, дали не ви дебне ново разочарование или този път нещата наистина ще бъдат различни. Помислете добре, за да предпазите сърцето си и да му донесете единствено радостта, която заслужава.

9 типа женско поведение, които мъжете ненавиждат в брака

Когато нашият любим вече не изпитва предишната любов към нас, той невинаги има смелостта да говори директно за това. И ние самите не ви...

Мислите ли за бившия партньор? – Напълно ли сте сигурни, че вече не изпитвате нищо към него. Ако сте имали брак, вероятно сте имали и по-силна връзка с бившия си партньор. Нормално е да преживяването му да отнеме време, дайте си го. Имате право на това време, защото само така ще бъдете отново щастливи. Не бързайте да се впускате в нов брак, отложете колкото трябва, стига да се чувствате добре накрая.

Липсва ли ви предишната връзка/брак? – Наистина ли сте готови за нов брак, забравили ли сте предишния. Важно е да нямате чувства към бивш партньор преди да сключите брак с настоящия, защото иначе в главата ви е ще бъде истинска каша, която ще доведе до проблеми в отношенията ви. Най-добре не бързайте, обмислете всичко много добре и ако се чувствате готови и сигурни в решението си, тогава го направете.

Каква е мотивацията ви? – Искате да се омъжите, защото така е модерно или защото чувствате, че това е човекът, с когото искате да прекарате живота си. Какво ви кара да искате да сключите брак отново. Помислете добре и бъдете честни пред себе си. Този въпрос може да ви спести прибързаните решения и последиците от тях.

Чувствате ли сте емоционално готови за брак? – Емоциите са по-изострени при дамите. Важно е да сте наясно със своите. Дали искате да загърбите самотата, обичате ли човека до себе си, искате ли да сключите брак с него? Наредете чувствата си, изяснете мисълта си. Преценете и премислете всичко по няколко пъти.

Навикът, който неусетно разрушава дори най-стабилния брак

Всеки човек има своите тайни. Всяка тайна, независимо от това дали е голяма или малка, оказва влияние не само върху психиката ни, но и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com