5 знака, които показват, че домът ви е наблюдаван от крадци

23902
5 знака, които показват, че домът ви е наблюдаван от крадци
Снимка: iStock/Guliver

В днешно време, макар и да сме много по-напреднали с технологиите и системите за сигурност, влизанията с взлом в домовете все още са факт и не са никак малобройни. Как обаче можем да разберем дали нашият дом се е превърнал в мишена за крадците и по какъв начин можем да предотвратим това? Днес ще ви представим няколко признаци, които издават намеренията на крадците.

Липсващи отпадъци

Ако крадците са набелязали дома ви, те няма да нападнат без да са се информирали достатъчно добре. Най-често в кофата за боклук попадат и стари документи, писма и други видове бележки, на които може да са изписани обаче важни данни - ЕГН, номер на карти, паспорти и т.н. Затова, за да се подсигурите допълнително - винаги преди да изхвърляте подобни документи, ги накъсвайте на дребни парченца.

Внимавайте – това са местата у дома, които крадците първи претърсват

За жалост в наши дни все още има хора, които си позволяват да нахлуват в чуждите домове, дори когато хората в тях спят. Те нямат скрупу...

Кучето ви е “изчезнало”

Домашните любимци са сред най-големите врагове на крадците. Затова те може да откраднат кучето ви няколко дни преди момента на кражбата. Така че, ако “случайно” кучето ви изчезне - имайте предвид, че може да става въпрос и за организиран грабеж, а не просто случайност. Но разбира се, не всеки път става въпрос за действия на крадци.

Изпразнен резервоар на колата

Възможно е крадците да си спечелят време, като изпразнят резервоара на колата ви, за да загубите повече време навън. Много е вероятно до такава степен да не ви пощадят, че дори да не успеете да достигнете близката бензиностанция. Така че, ако сте знаели колко гориво имате в резервоара, а при качването си в колата се отчита друго, бъдете нащрек. Това може да е капан на крадците.

10 съвета как да се предпазим от крадци

Ниският социален статус, недостигът на средства или търсенето на лесно препитание увеличават през последните десетилетия кражбите. Въпр...

Счупен прозорец

Много често се случва крадците първо да хвърлят камъчета по прозорците на дома или колата ви, за да проверят дали къщата е празна. Ако никой от домакините или съседите не се появи, тогава те ще действат или ще си направят изводи по кое време ви няма вкъщи, за да се върнат скоро по-подготвени.

Пълна пощенска кутия

Ако пред дома ви имате кутия за писма или пощальонът ги хвърля директно в двора ви, натрупването им може да даде знак на крадците, че няма никой вкъщи, който да прибира тези писма и брошури. Така че, ако ще отсъствате от вкъщи за по-дълъг период, може да помолите съседите си да прибират пощата, за да не привличате вниманието на крадците и къщата ви да не стане мишена за следващ грабеж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com