6 хитри начина, с които да облекчите главоболието

3909
6 хитри начина, с които да облекчите главоболието
Снимка: iStock/Guliver

Диета, стрес, месечен цикъл, напрежение, мигрена... Разнообразни са причините, които са в състояние да предизвикат главоболие. То нарушава нормалния ни ритъм на живот. Противодействайте му бързо.

Вземете си душ

4 типа главоболие и как да се избавим от него

Почти всеки от нас е изпитвал главоболие. Може да бъде различно: от леко замайване до усещане, че главата ви е напът да избухне. Разбир...

Водата е в състояние да отмива напрежението. Може да ви облекчи вана или топъл душ. Напрегнатите мускули ще се отпуснат и главоболието ще намалее.

Доверете се на аромотерапията

Терапията с помощта на аромати се прилага още от векове. Служи за релакс, за облекчаване на различни неразположения. В днешни дни имаме възможност да избираме между ценни етерични масла. Лавандулата ще помогне за облекчаване на главоболието.

Използвайте няколко капки, за да масажирате челото и слепоочията. После легнете и се отпуснете за няколко минути. Ментовото масло също може да облекчи главоболието и различни неразположения, свързани с мигрена.

Пийте вода

8 причини за главоболие, които не са свързани със заболяване

Главоболието съпътства редица здравословни проблеми – от вирус през високо кръвно налягане до животозастрашаващи заболявания като...

Главоболието често е последица от дехидратация на организма. Консумацията на кафе, алкохол, и чай не само че не хидратира, но и причинява дехидратация на организма. Уверете, че приемате достатъчно вода. Все пак не бива и да прекалявате с нейната консумация.

Прекалено голямото количество изпита вода пък може да доведе до хипонатриемия - натрият в кръвта става доста разреден. Това също може да доведе до главоболие, още и гадене и подуване на корема. Тези симптоми лесно могат да се объркат с тези на дехидратацията.

Джинджифилова напитка

Джинджифилът от векове се използва за лечение на главоболие, а също мигрена, болки в корема и гадене. При главоболие си направете чай от джинджифил. Нуждаете се от малко парче обелен корен. Сварете го или го запарете за няколко минути в гореща вода. Може да добавите и мед.

Масажирайте подходящите точки

Ето я чудната смес, от която главоболието ще е само спомен

От всички болезнени състояния, които засягат човека, главоболието и мигрената са най-често срещаните. Причините могат да бъдат както въ...

Има точка от акупресурата, намираща се между палеца и показалеца, в меката част. Ако я масажирате, това може да помогне при главоболие. Локализирайте точката с помощта на палеца и показалеца на другата ръка и след това започнете да масажирате с леко натискане по посока на часовниковата стрелка.

Масажирайте в продължение на 10 секунди, а след това направете масаж и на другата ръка. Повторете масажа неколкократно. Бързият масаж помага за облекчаването на напрежението в главата и шията. Това често се свързва с главоболие.

Направете си масаж на шията

Още един масаж, който сами можете да си направите, е да стимулирате две точки, които се намират в основата на черепа. Локализирате точките и притиснете интензивно за около 10 секунди. Това ще намали напрежението в шията и главоболието

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com