6 летни трика за красота

1216
6 летни трика за красота
Снимка: iStock/Guliver

В началото на всяко лято ни се струва, че животът е по-прекрасен от всякога. Морето е до коленете, а слънцето не гори опасно кожата ни. За да продължим да усещаме това чувство, то е хубаво да направим няколко неща и така да се радваме на безгрижно лято.

Използвайте бебешка пудра вместо дезодорант

Тя има отлични абсорбиращи свойства и не дразни кожата. Също така елиминира лошата миризма. Можете да сложите и в обувките си, ако краката ви са склонни към изпотяване и лош мирис.

Кокосово масло за косата

Искате да влезете в басейна, но се притеснявате, че косата ще изсъхне от химикалите в нея. Вземете кокосово масло и го разнесете по дължината косата си. Така ще я предпазите от изсъхване. Също така ще я направи още по-красива и блестяща.

По-тъмна основа

Да, напълно нормално е да хванете тен на морето, но това не значи да купите по-тъмна основа. Вместо това към нея сложете малко брозант  и ще успеете да изравните тена си.

10 интересни факта за красотата

Превръзка под подмишниците

Прекаленото потене е едно от подаръците на лятото. Ако не искате да имате кръгчета върху дрехите си от влагата, то сложете ежедневни превръзки под подмишниците. Преди това обаче се уверете, че ръкавите са достатъчно дълги и материята не е прозрачна.

Леденено алое вера

Понякога можете да загубите представа за времето, прекарано под слънцето. Вместо да се сдобиете със здравословен тен, то имате неприятно слънчево изгаряне. В тези моменти, когато нищо не можете да държите върху кожата си, идва на помощ алое верата.

Добър начин да успокоите кожата е да приложите гела. Още по-добра идея е той да бъде под формата на лед. Сложете го във формички, замразете го и след това го поставете върху кожата. Така ще охладите и успокоите кожата.

Тайните за красота, събрани от цял цвят

Ветроустойчива пола

Искате да облечете пола, но навън духа ужасно силен вятър. Не искате и да се чувствате като Мерлин Монро с развята на рокля над шахтата на метрото. За да предотвратите това зашийте монети в подгъва на полата. Така тя ще стои надолу, колкото и силен вятър да духа.

С тези трикове ще се радвате на безгрижно и весело лято. С тях ще можете да спасите почивката си и няма да се разделяте твърде рано с морето и плажа. Можете да ги използвате и в града. Знаем, че има дни, в които слънцето е силно и може да предизвика неприятни моменти, дори и в града. Същото е и с вятъра. Ограничете ги и се радвайте на хубаво и щастливо лято.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com