6 начина да приготвите вкусно кафе

1812
6 начина да приготвите вкусно кафе
Снимка: iStock

Кафето е невероятна напитка, ароматна, ободряваща, вкусна, привлекателна. Има много любители на кафе, независимо от възраст, статус, държава на пребиваване. Днес тази напитка се разпространява по целия свят, търсена е и се предлага в богат асортимент. Има разновидности меки, нежни, има тръпчиви и остри. Освен това кафето се приготвя по различни начини. Така че, ако не харесвате кафе, може би все още не сте намерили своя вариант за напитки. Приготвянето на кафе у дома е приятен процес, той ви позволява да спестите от ходене до кафенето. Основното нещо е да направите всичко правилно.

1. Избор

Задължително добавете тази подправка към сутрешното си кафе

Кардамонът е една от подправките, които се намират във всеки голям супермаркет. Лечебните му свойства са известни отдавна. Известно е, ...

Разнообразието, разбира се, се избира единствено въз основа на индивидуалните предпочитания. Но във всеки случай е оптимално да купувате кафе на зърна. Смляното кафе може да се разреди и всякакви примеси намаляват качеството на напитката. Ето защо, ако искате да пиете наистина висококачествено кафе, без примеси от цикория, евтини сортове, ечемик, купете кафемелачка. Смилането на зърна не е твърде трудно, но ще бъдете 100% сигурни в състава.

2. Съхранение

Също така е важно правилно да съхранявате кафето, въпреки че няма нищо сложно в това, грешките безнадеждно развалят вкуса на напитката. Ако искате да се насладите на вкуса на кафето, имайте предвид температурата на съхранение. Най-подходяща е стайната температура и сухото място без пряка слънчева светлина. Просто казано, това е шкаф далеч от мивката и печката. Капакът на кутията за съхранение трябва да е херметичен, а материалът е оптимален керамика, стъкло.

3. Вода

Вода от чешмата, преварена вода - не са подходящи за приготвяне на наистина вкусна кафена напитка. Идеалната вода е старателно пречистена и филтрирана. Висококачествена бутилирана вода от охладител или от всеки домашен филтър ще свърши работа. Има още един нюанс, който позволява на водата да абсорбира по-добре аромата и вкуса - водата трябва да се охлади, преди да се налее за приготвянето на кафе.

Знаете ли кое кафе е най-слабо?

Какво прави едно кафе слабо?* по-малко кофеинКолкото по-малко кафе слагате в напитката си, толкова по-слаба ще е тя.* по-малко време ст...

4. Правилни пропорции.

Тук много зависи от вкуса, но има безупречни пропорции, които експертите смятат за оптимални за класическото кафе. Правилната напитка може да се приготви чрез комбиниране на вода и кафе в пропорции 10 към 1. Ако това съотношение се промени, напитката ще бъде или разредена, или твърде концентрирана.

5. Акценти на вкуса

За да направите вкуса по-ярък, изразен, за да може да се усети по-дълбоко и оценено, можете да използвате сол. Само няколко големи кристала в чашата ще направят напитката просто незабравима. Кафето се отваря, става по-ефективно. Ако харесвате кадифен вкус, можете да добавите ½ чаена лъжичка масло към чашата с кафе.

6. Цедене

Лекар: Тези храни ободряват по-добре от кафето

Някои храни, богати на протеини, са чудесен заместител на кафето. Например, канелата, ананасът и сушените плодове оказват влияние върху...

Не забравяйте да прецедите кафето си преди сервиране, за да предотвратите образуването на утайка в чашата. Обикновената студена вода ще ви помогне да улесните този процес. Само една чаена лъжичка, добавена към приготвената напитка, ще позволи на утайката бързо да потъне на дъното.

Тези съвети ще ви помогнат да приготвите истинско кафе с несравним вкус и аромат у дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com