6 причини, които ще ви убедят, че жените по-добре се оправят с парите

3125
6 причини, които ще ви убедят, че жените по-добре се оправят с парите
Снимка: iStock/Guliver

Проучване е установило, че жените са по-добри в управлението на парите от мъжете. Обратното мнение е широко разпространено в обществото, но е погрешно. Жените знаят как да се придържат към определен бюджет и да харчат по-малко за импулсивни покупки. Резултатите от проучването бяха публикувани от Daily Mail.

Разрушаване на традиционния стереотип

Жените, които промениха света!

Дълго време светът на науката се управляваше от мъже, а момичетата дори не можеха да учат в университети. Такава несправедливост е имал...

Противно на мнението, че жените обичат да харчат пари и не знаят как да пазаруват, проучването показва обратното. Те са финансово отговорни и помнят добре колко пари са им останали в картата или портфейла. Изненадващо, 15% от мъжете не знаят какво е салдото в банковата им сметка. Изследването е проведено във Великобритания. Смешно е, но мъжете харчат много пари всеки месец за импулсни покупки. А жените значително по-малко. В същото време самите жени се смятат за "харчещи", а мъжете са много икономични и разумни. Но в крайна сметка „разточителните“ момичета и жени харчат импулсивно над 60 лв. по-малко от мъжете. Вероятно не сте очаквали подобен резултат, но това е самата истина.

Жените знаят как да определят приемливата сума за харчене. Те знаят как да се придържат към установената граница и да не я превишават, въпреки старите и нелепи предразсъдъци. Анкетата показа, че 52% не са склонни да рискуват с пари. Сред мъжете е установено, че 41% от тях не си позволяват да рискуват в харченето на пари. Оказа се, че 3 от 5 души, които имат връзка, вярват, че партньорът им е добър с парите. 72% признават, че самите те също управляват добре капитала си. Повече от една трета от участващите в проучването крият безотговорните си покупки от своята половинка.

За партньора е трудно да признае своите фалове. Покупка, направена за една секунда без колебание, ви кара да се срамувате или да чувствате, че сте постъпили глупаво. Въпреки стереотипа, на една жена може да се довери спокойно семейният бюджет.

Интересно

5 неща в една жена, които отблъскват мъжете

Грешки на жените, които допускат във връзките. Какво отблъсква мъжете? Как трябва да се държи жената? Как да укрепите връзката, ако сте...

Една жена попита онлайн как би изглеждало отвън, ако поиска от съпруга си да й плати заплатата. Тя зададе въпроса анонимно. Струваше й се справедливо, ако съпругът й й плаща за работата на майка и съпруга. Жената напусна работата си и се отдаде изцяло на грижите за детето, съпруга и дома си. Съпругът ограничи сумата й за харчене. Ако иска да надвиши сумата или да купи нещо по-скъпо, тогава трябва да му се обади.  Това, разбира се, не означава, че жената е способна на безумни харчове или че съпругът ѝ е спец в управлението на финансите в тяхното семейство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com