6 причини, поради които големите магазини нямат прозорци

17107
6 причини, поради които големите магазини нямат прозорци
Снимка: iStock

Вероятно ви прави впечатление, че големите супермаркети са лишени от прозорци. Запитвали ли сте защо е така? Причината е маркетингов трик, целят по-дълго пазаруване, повече покупки и съответно по-високи печалби за магазините. Доказано е, че хората пазаруват най-често след края на работния ден.

Наличието на прозорци позволява да не се откъсвате от реалността, да забележите, когато се стъмни и да побързате да приключите с пазаруването, за да се приберете вкъщи. Липсата на прозорци създава илюзията за безкрайност и безвремие, води до по-дълго време, прекарано в магазина, покупка на повече артикули от предвиденото и по-добри печалби за фирмите.

Ако сте добра домакиня, никога няма да купувате тези продукти на промоция!

Винаги изпитваме задоволство, когато знаем, че в магазина има промоции на редица стоки и бързаме да минем през тях, за да видим дали им...

          Какво целят магазините с липсата на прозорци?

  1. Да ви задържат колкото може по-дълго в магазина, за да максимизират оборота си. Създават място, в което времето и външният свят не съществуват, което е част от маркетинговата им концепция.
  2. Не се притеснявате, че се стъмва и че е време да се прибирате вкъщи. Когато липсват прозорци, дори не забелязвате колко време е изминало и че сте закъснели. Често с изненада разбираме, излизайки от МОЛ или хипермаркет, че вън е тъмно и сме прекарали на мястото многократно по-дълго време, отколкото смятаме.
  3. Липсата на прозорци не позволява да се разсейвате и да наблюдавате заобикалящата ви среда. Целта е единственото, което виждате, да са стоките, за да ви продадат колкото може повече.
  4. Преживяването е потапящо, всепоглъщащо. По време на пазаруване в магазин това е целта. И тя се постига именно с лишаването от прозорци. Забравяте за време и пространство и единственото, което съществува за вас в този момент, са стоките в магазина.
  5. Повече място за стоките. Когато липсват прозорци, търговците използват всички стени за поставяне на рафтове и така пестят място, което води до по-малки нужди от търговска площ, по-ниски наеми и съответно възможност да ви продават стоките на по-ниски цени, което е добро решение и за вас.
  6. Съхранение на стоките. Липсата на пряка слънчева светлина допринася за запазване на свежестта на продуктите и рязко намалява вероятността от преждевременното им разваляне, което също работи и във ваша полза.

Липсата на прозорци има и своите предимства, сред които е недопускане на разсейване, което може да ви забави, да допринесе за грешен избор на продукт или до невъзможност да се съсредоточите и да си спомните какви продукти ви трябват, по-свежи продукти и възможност за по-ниски цени чрез пестене на място от наем благодарение на пълното оползотворяване на площта и на стените.

Тоест плътните стени невинаги са нещо лошо, но все пак имайте предвид, че прозорците липсват основно, за да похарчите повече пари.

 

НЕ допускайте тези грешки, при купуването на плодове и зеленчуци!

Когато отидем в магазина да пазаруваме, дори и да не ни трябват, ние сякаш по съвест към здравето си, винаги оглеждаме и се спираме на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да пием чай правилно?
Как да пием чай правилно?

За много хора чаят сутрин е неразделна част от закуската и своеобразен ритуал. Но малко хора знаят, че неправилният прием на чай може да навреди...