6 признака, които показват, че сме изпълнени с негативизъм

4255
6 признака, които показват, че сме изпълнени с негативизъм
Снимка: iStock/Guliver

В съвременното ежедневие негативизмът може да бъде забелязан на много места. Като започнем от шофьора на градския транспорт, касиерката в хранителния магазин, вечно намусения колега, самотника на улицата, та стигнем чак до семейната среда. Да, негативните мисли могат да проникнат навсякъде. В днешно време сякаш ценим повече материалните облаги, отколкото хората, и това носи своите последствия. Комуникацията е нашият основен източник на емоции, както приятни, така и неприятни. Но как да имаме желание за общуване, като все по – рядко срещаме усмивки на улицата? В тази статия ще изложим няколко признака на негативизма. Разберете дали някои от тях са се загнездили във вас.

1.       Безразличие – ако сте безразлични, това означава, че нямате кой знае какъв интерес спрямо това какво се случва около вас. Може би това е така, защото негативните мисли са обкръжили съзнанието ви и предпочитате да не знаете какво се случва във външния свят, защото мислите, че ако имате представа за събитията, това най – вероятно ще ви нарани. Може би мислите, че светът е враждебен към вас и безразличието е вашият защитен механизъм.

2.       Проблеми със съня – хората, които страдат от безсъние, обикновено са в това състояние, защото непрестанно премислят нещата. И обикновено, когато ги премислят, те винаги вървят по силно негативен сценарий. Лошите мисли вечер възбуждат нервната ви система и ви пречат да заспите.

3.       Силната тревожност също се поражда от негативни мисли. Тревожни сте, защото смятате, че навсякъде около вас дебнат негативни последствия. Премисляте всичко отново и отново и така губите ценна енергия, която иначе бихте могли да използвате за нещо много по – полезно.

4.       Постоянното сравнение с околните също понякога може да ви доведе до негативни мисли особено ако мислите в посока „Аз не съм добър, колкото тях“. Ако ще се сравнявате с останалите, по – добре се настройте по следния начин: „Да, следващият път може да опитам и по техния начин“. Така няма да се самонавивате, че не ставате за нищо, а ще се постараете да подобрите уменията си.

5.       Ако без съмнение се доверявате на чуждите съвети, това може само да ви навреди. Така вместо да задоволите собствените си потребности, ще задоволите тези на хората, които са ви дали съветите. Незадоволяването на личните нужди винаги води до негативни мисли.

6.       Ако не намирате време да си починете, не се учудвайте, че постоянно се хващате да мислите лоши неща. Мозъкът има нужда от почивка, за да възстанови силите си. Ако сме претоварени, това определено ще навреди на позитивната ни нагласа и ще я превърне в нейната противоположност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com