6 възможни причини хората да поддържат ТОКСИЧНИ връзки

2922
6 възможни причини хората да поддържат ТОКСИЧНИ връзки
Снимка: https://unsplash.com

Някои хора нямат куража да си тръгнат от нездравословна връзка и да сложат край. Те продължават да се тормозят с токсичните взаимоотношения, които имат с даден човек. Това се отразява на психиката, здравето, емоционалното състояние и като цяло – на живота ви. Понякога осъзнаването на ситуацията идва доста по-късно, докато преди това сте се заблуждавали, че това е човекът за вас и без него не можете да живеете. Токсичността в едни отношения има различни лица, които се проявяват в определени етапи от връзката. А какви са причините да поддържате тази връзка жива? Ето няколко възможни:

Заблуждавате себе си

8 знака, че сте отрасли в токсично семейство

Истерии, безпокойство, скрити емоции, ниско самочувствие - за съжаление някои родители предават всички тези негативни качества на децат...

Заблуждавате се, че имате нужда от този човек, за да сте щастливи, но тази връзка ви прави повече нещастни, отколкото обратното. Не ви е нужен друг човек, за да се почувствате по-добре. Лъжите, които изричате пред себе си и другите, ще поддържат тази голяма измама още кратко време, след което отчаянието ще настъпи главоломно.

Надявате се той да се промени

Това може би е най-голямата заблуда, в която може да вярвате. Ако си мислите, че даден човек ще се промени изцяло само заради вас, по-добре спрете да бъдете толкова наивни. Не си изграждайте фалшив образ на човека до вас в съзнанието си, защото той никога няма да бъде такъв, какъвто вие искате да е всъщност. Вместо да се опитвате да програмирате някой спрямо вашите идеали, без той да изявява желанието си, приключете тази връзка и със сигурност ще намерите човека, с когото може да постигнете хармония и баланс в отношенията.

Имате се за недостойни

Мъжете от тези зодии често стават токсични и изпитват нужда да контролират всичко

Всички мъже се стремят да показват най-доброто от себе си в началото на връзката. Те проявяват разбиране и се държат внимателно към пол...

Ако продължавате да сте във връзка, в която не се чувствате добре, то възможна причина за вашето бездействие може да се окаже фактът, че не се чувствате достатъчно сигурни в себе си и достойни за обичане от някого друг. Не си мислете, че сами сте заслужили такова отношение, винаги се стремете към по-добро и се уважавайте. Не стойте там, където ви имат за даденост и не ви ценят достатъчно.

Имате ниско самочувствие

Подобно на горната точка, причина за това да стоите в токсична връзка може да се окаже и липсата на самочувствие. Не сте уверени в себе си, мълчите си и се оставяте да ви контролират – по този начин вие не само, че няма да сте щастливи, но и ще ставате все по-неуверени и ще се смятате за недостойни. Ценете се и си тръгвайте винаги оттам, където не ви ценят.

Не можете да бъдете сами

Как да разпознаеш токсичните приятели

Токсичните приятели не са толкова лесни за разпознаване, защото, ако желаят, могат умело да прикрият истинските си чувства и мотиви за ...

Още една причина, поради която поддържате нездравословни отношения. Предпочитате да сте нещастни и в токсична връзка, отколкото да чувствате самота и да нямате човек до себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com