7 ефективни начина да размразите резервоара на чистачките

4265
7 ефективни начина да размразите резервоара на чистачките
Снимка: pixabay.com

Шофирането на автомобил с мръсни стъкла е забранено от правилата за движение. Автомобилните експерти посочиха кои са работещите методи, които ще помогнат за размразяването на резервоара на за течност на чистачките.

1.       Оставете колата на топло

Токсиколог успокои, че е метанолът в течностите за чистачки е много малко, за да се натровим

При вдишване можем да бъдем отровени от течност за чистачки. Това заяви Малинка Бондаренко от Съюз на българските автомобилисти (СБА), ...

Най-лесният и най-надежден начин е да закарате колата някъде на по-топло. През деня може да бъде оставена в подземен паркинг, а през нощта - в топъл гараж или ремонтна зона на автосервиз. Необходимо е двигателят на автомобила да е добре загрят, тогава маркучите, дюзите и резервоарът ще се загреят по-бързо. Когато системата се размрази, трябва да източите водата от нея и да напълните зимна течност.

2.       Идете до автомивката

Друг начин е да отидете до автомивката и да пуснете струя вода от маркуча в гърлото на резервоара. Важно е да се уверите, че водата не залива електрическото оборудване в двигателното отделение. Освен това, гърловината за пълнене на много превозни средства е разположена близо до генератора. Тази зона трябва да бъде покрита с найлоново фолио или торба.

3.       Извадете резервоара за течност за миене

Можете също да извадите резервоара на шайбата, да го занесете вкъщи и да го затопляте под течаща гореща вода. Този метод не е подходящ за всички съвременни автомобили, като в зависимост от модела може да е необходимо различно време.

Как безопасно да размразите стъклото и чистачките върху него

Проблемът със заледено или покрито със сняг предно стъкло и "чистачки" ще стане актуален в много близко бъдеще, а в някои региони шофьо...

4.       Загрейте със сешоар

Поток топъл въздух от сешоара трябва да бъде ориентиран към гърловината. Ако има достъп, страната на резервоара също може да се нагрее. По-добре е да използвате домакински сешоар, тъй като индустриалният може да разтопи резервоара, ако мощността не е регулирана правилно.

5.       Сол

Солта ще помогне бързо да се отървете от леда - тя трябва да се изсипе в резервоара. В същото време е невъзможно да се източи получената "саламура" през стандартните шайби, това може да причини корозия на части и възли на автомобила. Солената течност трябва да се изпомпа. След това трябва да напълните резервоара със зимна течност няколко пъти и да го изпомпате отново - това ще премахне остатъците от сол.

6.       Налейте антифриз

Как да направим зимна течност за чистачки

Поддържането на предното стъкло на автомобила чисто е предпоставка за безопасно шофиране. За съжаление, през зимата повечето шофьори се...

Резервоарът трябва да се напълни до максималната маркировка с течност с ниска точка на замръзване ("антифриз" или изопропилов алкохол). Колкото повече течност може да се постави в резервоара и колкото по-ниска е температурата на приложение, за която е предназначен, толкова по-добре.

7.       Разбъркайте с компресор

Изсипете течност против замръзване върху леда, след което спуснете маркуча на компресора върху гърловината. Въздушните мехурчета активно ще разбъркват течността, в резултат на което ще бъде възможно да се стопи ледът по-бързо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с които да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com