7 гениални трика за ежедневието, които няма да забравите

3981
7 гениални трика за ежедневието, които няма да забравите

Ежедневието е не само досадно, но и често дразнещо. Ежедневното почистване, изпълнение на рутинни задължения и резултатът сякаш изобщо не се вижда. Ако следвате тези 7 трика в домакинството и задължения ще станат малко по-приемливи.

1. Скъсани копчета

Нещата, които можеш да почистиш с обикновена пяна за бръсене

Знаете ли, че можете да използвате пяната за бръснене и за почистване! Това беше новина за мен, докато днес не видях как  почиства...

Всички любители на ризите отлично знаят колко досадни са скъсаните копчета, лесно се губят и често ви коства много време, за да се пришият. Време е да сложим край на този проблем. Намажете с малко безцветен лак върху копчето. Той лесно ще събере здраво нишките, след като изсъхне, копчето просто няма да се отдели.

2. Неприятна плака в чашите

Следи от чай и кафе много бързо развалят външния вид на съдовете. Разбира се, плаката трябва да се измива старателно всеки път, но ако няма време и искате да видите перфектната повърхност, използвайте още един трик. Изсипете айран в чаша, оставете я така за половин час. Изсипете съдържанието и измийте всичко добре, няма да има следа от плаката.

3. Мицеларна вода = чиста подметка

Трябва да признаете, че много често, дори след основно измиване, подметката на обувката не става толкова чиста, колкото бихте искали да бъде. Има изход, нужно е да използвате мицеларна вода. Нанесете мъничко от продукта върху подметката, разтрийте добре, само няколко минути търкане и подметката отново е бяла и няма следи от мръсотия.

Това е начинът да се справите с мухъла СВЕТКАВИЧНО бързо

Реално мухъл може да се появи навсякъде в дома ни, дори на онези места, за които най-малко сме предполагали, че е възможно да има влага...

4. Сапунът премахва дупките от гвоздеи

Ако на стената има дупки от предишни рамки, часовници или нещо друго, не се отчайвайте, че следите са много видими, всичко може да се коригира. Вземете сапун, разтрийте добре желаната област. Ще видите, че по стената не са останали белези. Всичко е просто и бързо.

5. Шкурката премахва възли по текстила

Ако искате да купите специална машина за отстраняване на такъв проблем, спестете парите си, шкурката може да се справи с тази задача. Разтрийте внимателно повърхността с нея и ще видите, че топчетата се отделят добре.

6. Лак за коса и гумени ръкавици

6 трика да запазите ТОПЛИНАТА в дома си през ЗИМАТА

През зимата всички се фокусираме основно върху това да пестим колкото се може повече от електроенергия, така че в края на месеца сметки...

Домашните любимци в къщата винаги са забавни и готини, но в края на краищата често от тях има толкова много косми, които е трудно да се премахнат. Време е този процес да бъде много по-лесен. Сложете гумена ръкавица, нанесете лак за коса и минете добре по местата, където има козина, тя бързо ще се събере.

7. Оризът ще изчисти ли бутилката?

Ако сте харесали красива стъклена бутилка, но е мръсна и много тясна, тогава оризът ще ви дойде на помощ за почистването. Изсипете малко ориз в съд, добавете капка перилен препарат и вода. Затворете капака и разклатете добре сместа. Ще видите, че резултатът е точно това, което искате – бутилката е чиста и готова за употреба.

Използвайте прости съвети, получавайте само удоволствие от домакинските задължения и отделяйте повече време на себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com