7 изпитани трика, с които да кажете „чао“ на изтощената коса

4904
7 изпитани трика, с които да кажете „чао“ на изтощената коса
Снимка: iStock/Guliver

Косата е символ на женственост и всяка дама си мечтае за здрава и бляскава коса, която да подчертава женствеността ѝ. Понякога обаче каквото и да правим не можем да се справим с изтощената коса. Истината е, че допускаме много грешки в грижата за нея, без изобщо да осъзнаваме това.

Днес ще ви дадем няколко изпитани съвета, с които да кажете „чао“ на изтощената коса.

Маска чудо преобразява косата ви

Дамите, които живеят на крайбрежни и тропически райони се славят с гъсти и лъскави коси. Това е така, защото редовно използват кокосово...

1. Купете си кърпа за коса за след баня

Това е изключително важна стъпка, която променя „играта“ и затова я слагаме на първо място. На пазара има много кърпи за коса за след баня, но най-добре е да изберете такава, която съдържа микрофибър, защото абсорбира влагата много добре. Когато постоите с кърпа за баня около 30 минути, тя попива над 60-70% от влагата в косата ви. Така сушенето със сешоар след това става изключително бързо, за 2-3 минути и косата ви ще се съживи за по-малко от месец, когато не я изтощавате с горещата струя въздух.

2.  Сменете сешоара

На пазара вече има сешоари, които сушат косата с по-хладка струя, която се редува с топла струя въздух. Можете да смените сешоара у дома, който суши косата ви на висока температура и отнема от естествената ѝ хидратация с такъв, който използва студена струя въздух. Това ще направи косата ви по-жива и здрава и ще забележите разликата много бързо.

3. Не сушете механично косата си

3 причини да изберете качествени бои за коса

Противно на всякаква логика жените много често правят промени във визията си, които в техните очи са с особено голяма значимост. Така ...

Не използвайте групи хавлиени кърпи, с които да триете косата си в стремежа да я изсушите по-бързо. Това механично действие уврежда косъма и води до накъсване, изсушаване и по-бърз цъфтеж на краищата на косата. Ако все пак сте свикнали на това действие, просто попивайте нежно косата, без излишни движения.

4. Добавете тези храни в менюто си

Приемът на повече витамини и балансираната храна със сигурност оказват влияние върху състоянието на косата ни. Хапвайте повече храни, богати на омега-3 като риба или авокадо например. Освен това се смята, че бобовите храни помагат при изтощена коса, защото са богати на цинк, желязо и протеини, което стимулира растежа и здравината на косата.

5. Използвайте спрей за термозащита

Вече има страхотни подхранващи спрейове, които защитават косата преди сешоар или изправяне с преса. Тези спрейове се впръскват по дължината на цялата коса, разресвате хубаво, за да се разпредели равномерно навсякъде и след това ще ви предпазят от горещината на пресата или сешоара.

Екстеншъни за коса: Как да постигнете естествена визия

При екстеншъните за коса изборът не е труден, стига да се спазват някои основни насоки, за да се постигне правилна плътност и естествен...

6. Посещавайте по-често фризьор

И тук не говорим за това да си позволявате скъпи процедури за подхранване на косата, а просто по-често да подстригвате цъфналите краища, така че да давате нов живот на косата си. Много жени са свикнали да ходят на фризьор едва 2-3 пъти годишно, а е добре това да се прави веднъж на 2 месеца.

7. Пазете косата си от слънцето

Слънцето също много да изтощи и дехидратира косата ви, особено през горещите летни дни на плажа, когато цял ден стоим под силните слънчеви лъчи. Непременно използвайте шапки следващото лято или прибирайте косата си в кок, така че да я предпазите максимално добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com