7 неща, които никога да не изхвърляте в тоалетната

4515
7 неща, които никога да не изхвърляте в тоалетната
Снимка: iStock/Guliver

1. Коса и нокти

Какво да правим с косата от четката или гребена? За мнозина мотото е: хвърлете ги в тоалетната! Лош случай: Ако изплакнете по-дълга коса или дори цели кичури коса, те могат да се закачат в тръбата и да запушат канализацията с течение на времето. Затова вместо това: Изхвърлете по-дългата коса в кофата за боклук, хванете късата коса или със сито в мивката, или с кухненска кърпа. Между другото, това се отнася и за бръснене над мивката, душ тавата или ваната. Ноктите на ръцете и краката също не са лесни за измиване или счупване и следователно мястото им е в кофата за боклук.

Лесни начини за отпушване на тоалетната

Запушването на тоалетната е неприятно събитие, което може да разстрои не на шега всяка семейна идилия, независимо колко добре се разбир...

2. Конец за зъби и Q-накрайници

За щастие Q-накрайниците с пластмасови пръчки вече не могат да се продават, но някой все още може да има такива в мазето. Разбира се, че не им е мястото в тоалетната. Те потъват на пода в тоалетната и не могат лесно да бъдат премахнати – има опасност от запушване на тръбата. Във водоеми подобни пластмасови частици представляват голяма опасност за животните. За съжаление същото се случва и с техните наследници от бамбук или картон. Така че: Винаги хвърляйте памучните тампони в кошчето!

3. Паста за зъби или ексфолианти с микропластмаси

Когато използвате продукти като паста за зъби, душ гел или пилинг , малки пластмасови частици често намират път през канала в отпадните води. Тъй като пречиствателните станции не могат напълно да филтрират микропластмасата , тя се озовава в реки и езера. Пластмасата попада в храната и питейната ни вода през хранителната верига и подпочвените води. За да избегнете това, важи следното: използвайте продукти без микропластмаса!

4. Предмети за лична хигиена като тампони, презервативи итн..

Как ходенето до WC може да спаси човечеството от глад

Изследователи от цял свят обмислят използването на човешката урина като полезен тор. Според тях подобен ресурс може да замени 13% от хи...

Тампони, бикини, подплънки, презервативи – тези неща често се озовават в тоалетната и причиняват запушване и повреда на помпата. И вероятно не винаги, защото хората не знаят, че тези хигиенни предмети не са в тоалетната, но често от срам.

Какво да направите, ако не намерите кошче за боклук в тоалетната на приятели, в ресторант или хотел или на работа? Никой не обича да излиза от тоалетната с тампон в ръка. Изхвърлянето в тоалетната също не е решение. Боклукът може да се изнесе ненатрапчиво увит в тоалетна хартия или стара хартия от собствения ви джоб – в преддверието с мивката или в кухнята на домакина. Празна ролка тоалетна хартия също е идеална за транспортиране на всички дребни неща, които не искате да носите далеч до най-близкия кош за боклук пред другите. Все пак всичко е по-добро от изхвърлянето на неща в тоалетната, които вредят на околната среда и по този начин на всички нас. И малък намек към домакина може да помогне за предотвратяване на подобни екологични грехове, като създаде кош за козметика.

5. Носни кърпички, мокри кърпички и хартиени кърпи

Дори носни кърпички и кухненска хартия не може да се хвърлят в тоалетната. Според Федералната агенция по околна среда те са направени с т. нар. мокри агенти за якост, които трудно се разграждат във вода. В допълнение, те са изработени от по-твърд материал, който не се разтваря бързо, когато влезе в контакт с вода като тоалетна хартия, но в някои случаи дори може да издържи цикъл в пералната машина. Проблемът не е само в цената на ремонта, тестовете за изпомпване също изразходват много енергия. А решението е много просто: хвърлете го в кошчето!

6. Остатъци – включително течни храни като супи

Защо трябва да затваряме капака на тоалетната чиния, преди да пуснем водата?

Понякога този въпрос поражда спорове между съпрузите, понякога може да определя възпитанието на жителите на вашия дом, но все още има р...

Какво да правим с останалата супа, която вече не е добра? Мнозина използват тоалетната, защото каналът изглежда по-широк от този в мивката. Толкова практично, ако все още има колбаси или парчета, плуващи в супата. Спри се! По принцип храната няма място в тоалетната. На първо място, ние не искаме да привличаме плъхове. Преди всичко обаче мазнините от храната могат да се утаят в тръбата и да образуват тесни места с течение на времето. Ако дойде тампон или мокра кърпа с конец за зъби...

7. Медикаменти

Някои хора изхвърлят лекарствата , от които вече не се нуждаят , в тоалетната, защото се страхуват, че децата им ще вземат цветните хапчета или сокове от кошчето. Дори ако таблетките се разтворят в тоалетната, активните съставки в болкоуспокояващите или антибиотиците попадат в отпадъчните води и по този начин могат да замърсят околната среда. „Водата, пречистена в пречиствателната станция за отпадни води, все още може да съдържа остатъци от лекарства, които попадат във водата с изтичането на пречиствателната станция“, предупреждава Федералната агенция по околна среда. Лошо за природата, особено за дивата природа. Експертите са регистрирали феминизиране на мъжките риби под изходите на пречиствателните станции. Причината: Те са били в контакт с хормонално активни лекарства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com