7 популярни козметични процедури, които специалистите НЕ препоръчват

11047
7 популярни козметични процедури, които специалистите НЕ препоръчват
Снимка: iStock/Guliver

В днешно време много дами прибягват до различни козметични процедури за разкрасяване. Някои, защото са в напреднала възраст и смятат това за необходимо, други – защото смятат, че това е модерно и ще бъдат още по-красиви след въпросната процедура. Вярно или не, разкрасителните процедури съществуват, но доколко са полезни е отделен въпрос. Това са 7 козметични процедури, които според експертите не трябва да се правят от дамите – вижте защо.

Мезотерапия – процедура с инжекции за опъната и сияйна кожа. Имаме две твърдения за вас – болка и краткотраен ефект. Щом той отмине, бръчките ще се завърнат, а и може да получите алергия или други проблеми заради третиране на кожата с инжекциите.

Течен или обикновен сапун: Как да изберете?

Що се отнася до здравето на кожата и убиването на микроби, много хора се чудят дали да посегнат към течния, или обикновения сапун. Как...

Лифтинг за лице – това е процедура, която помага за намаляване на бръчките. Особеност при нея е временният ефект, тъй като тя прави кожата по-малко еластична от преди, което е предпоставка за връщане на бръчките и то по-интензивни от преди. Ако отново решите да направите процедурата, рискувате да изглеждате неестествено.

Перманентен грим – постоянният грим, с който винаги изглеждате добре или поне така трябва да бъде. Сред най-често прилаганите процедури тук са перманентните вежди. Те са като татуировка. Истината обаче е, че перманентният грим се прилага да чувствителни места и би могъл да окаже страничен ефект под формата на възпаление, който ще ви донесе доста неприятности. Ако решите, че имате нужда от тази процедура, отделете достатъчно време, за да откриете специалист, който да я извърши.

Липосукция – изключително популярна козметична процедура, свързана с много болка и бавно възстановяване. При нея истината е, че ефектът е краткотраен и на фона на болката и възможните последствия, просто не си заслужава. След нея може да възникне хиперпигментация на кожата.

Увеличаване на устните – много модерна процедура сред дамите, която също има временен ефект. Трае до 6 месеца като след това процедурата трябва да се направи отново. Болезнена е, затова препоръчваме да използвате молив и гланц за устни, с които също може да постигнете визуален ефект на по-големи и плътни устни.

9 мита, в които козметичните компании ни карат да вярваме

Рекламата и лъскавата опаковка са решаващи фактори при избора ни на нови козметични продукти. Професионалният гримьор и експерт Паула Б...

Избелване на зъби – избелването на зъби с ултравиолетови лъчи уврежда трайно емайла на зъбите. Освен това ефектът не е толкова траен, особено ако не следите какви храни има в менюто ви. Ако искате да имате бели зъби, по-добре изключете вредните храни, кафето, цигарите, алкохола и други, които влияят зле на зъбите и тяхната белота. Няма нужда да правите подобна процедура, която само би могла да ви създаде по-сериозни зъбни проблеми в бъдеще.

Ихтиотерапия – тази терапия е свързана с лечението на кожни проблеми по краката. Прави се чрез потапяне на краката в съд, пълен с рибки, които да почистят и излекуват проблемите ви. Преди да преминете към процедурата се прави специално почистване на краката. Рисковете тук са свързани със заразяване с гъбички или възникване на други възпаления.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com