7 практични съвета как да определите дали дадена дреха в магазина е качествена

4667
7 практични съвета как да определите дали дадена дреха в магазина е качествена
Снимка: iStock/Guliver

Днес е доста трудно да се купи качествен артикул в магазина. Дори добре познатите марки често предлагат нискокачествени дрехи, измамата на масовия пазар, а и не само, процъфтява. Например, днес има много трикове, които ви позволяват да създавате неща с лошо качество, които изглеждат скъпи. Например, обикновена вълна може да се използва за направата на цитиран кашмир. Дори опитен човек може да сгреши. Марката днес не е гаранция за нищо, добър артикул на марката може да загуби външния си вид след първото пране. За да избегнете подобни грешки, използвате тези съвети.  

1.       Щипнете тъканта

Защо е добре да държим дрехите и обувките във фризера

Може да звучи абсурдно, но всъщност има много ползи от поставянето на дрехите ви във фризера, особено когато става въпрос за определени...

Много хора купуват нещо, надявайки се, че ще оцелее при първото пране. Но след тази процедура, за съжаление, дрехата може да загуби формата си. След изпиране на роклята ще бъде невъзможно да я върнете, но и няма да я носите. Затова вземете тъканта в ръцете си и отделете време да проверите правилно материала. Стиснете тъканта, задръжте я малко и вижте какво ще се случи. Ако материалът не се е изгладил, придобил е вид на смачкан парцал, гънките са очевидни - просто се въздържайте от покупка. В противен случай ще изглеждате така всеки път, когато облечете дрехата, след като се качете в кола или автобус. Освен намачкване, издърпайте плата и наблюдавайте дали формата се връща. Ако не, откажете се, ако да, материята ще запази формата си, това е добре.

2.       Проверка на подгъва

Ние не приемаме неща, където производителят е пренебрегнал подгъва, но ако подгъвът е твърде голям, това също не е добро. 2-5 см е нормалният подгъв за панталон или пола. Ако е тесен, значи че нещото е изключително евтино.

3.        Ние оценяваме качеството на материала

Преди всичко проучете състава възможно най-внимателно, след което проверете доколко написаното отговаря на истината. Проверете за празнини в тъканта, възли, стегнати места, усукани нишки.

Как да прикрием излишните годинки чрез облекло

Облеклото е нещото, без което не можем. В гардероба си откриваме аутфити за всякакви поводи – официални, офис облекла, домашни др...

4.       Тестване качеството на шева

Не забравяйте да проверите шева, трябва да го издърпате здраво, но внимателно. Пропуските и неравните шевове са причина да откажете покупката, същото важи и за дупките от игли. Не забравяйте да проверите внимателно дали отпечатаният елемент е изрязан правилно. Ако орнаментът не е подравнен, ще изглежда ужасно.

5.       Проверка на ципа

Оптимално е, когато ципът е скрит от специална лента, но когато е показан, не винаги изглежда добре. Пластмасовият цип изглежда особено зле, издава лошо качество и ниска цена. Идеалното решение е метална ключалка, скрита под капак. Който не пести, шие по този начин.

6.       Подплата и нейното качество

Ето защо веднага трябва да смените дрехите си след като се приберете вкъщи

Когато приключи нашия работен ден и се върнем у дома, често продължаваме с някои задачи, които не сме довършили от къщната ни работа ил...

На първо място, подплатата трябва да е качествена. Проверете дали се движи до шева, дали е твърде стегната. Комфорт, пространство и свобода – тези качества трябва да притежава скъп висококачествен артикул.

7.       Копчета и аксесоари като цяло

Копчетата трябва да са спретнато зашити. Качеството на копчетата е друго важно съображение, а също така проверете колко плътно са зашити. Ако копчето е разхлабено, това означава, че скоро ще падне. Не ви трябва такава дреха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com