7 причини да изневерите на половинката си

1896
7 причини да изневерите на половинката си
Снимка: istockphoto.com

Изневярата, нарушаването на доверието в рамките на една връзка, е сложен и често емоционално натоварен проблем. Въпреки че е важно да се подчертае значението на верността и ангажираността във взаимоотношенията, също толкова важно е да се разберат основните причини, които могат да доведат хората до изневяра.

Ето седем често срещани причини, поради които някои хора могат да се окажат въвлечени в изневяра:

Липса на емоционална връзка

Една от основните причини, поради които хората се отклоняват от своите обвързващи връзки, е липсата на емоционална връзка с партньорите им. Когато емоционалните нужди не са задоволени или са пренебрегнати, хората могат да потърсят утеха и разбиране другаде, което ги води в обятията на някой, който изглежда по-внимателен и отзивчив към емоционалните им желания.

7-те вида изневяра и притеснителните знаци, по които да ги разпознаете

Прекъсване на комуникацията

Ефективната комуникация е крайъгълният камък на здравата връзка. Когато комуникацията се наруши, двойките могат да се почувстват откъснати, неразбрани или пренебрегнати. Изневярата може да се превърне в отдушник за тези, които се чувстват нечути, тъй като те могат да търсят потвърждение и разбиране от някого извън основната си връзка.

Неудовлетворени сексуални нужди

Липсата на удовлетворение в спалнята може да бъде мощен мотив за изневяра. Хората могат да се обърнат към други хора, за да изпълнят сексуалните си желания, когато партньорите им не могат или не желаят да задоволят тези нужди. Това може да доведе до разрушителен цикъл, в който физическата интимност се превръща в средство за размяна на пари или в източник на напрежение във връзката.

Криза на средната възраст

Някои хора преживяват криза на средната възраст, характеризираща се с чувство на неудовлетвореност, желание за промяна или копнеж по изгубените възможности. Този емоционален смут може да ги накара да търсят вълнение, утвърждаване или подновено чувство за собствена стойност чрез извънбрачни връзки.

Неща, които трябва да направите, преди да простите изневяра

Ниско самочувствие

Лицата, които се борят с ниско самочувствие, могат да се обърнат към изневярата като погрешен опит да повишат самочувствието си или да се почувстват желани. Вниманието и възхищението от някого извън връзката може да осигури временно чувство на утвърждаване, макар и за сметка на партньора, с когото са обвързани.

Възможност и изкушение

Понякога изневярата се дължи просто на наличието на възможности и съблазънта на забранения плод. Лицата могат да попаднат в ситуации, в които изкушението е голямо, а способността им да се съпротивляват е нарушена, което води до импулсивни решения, които предават техните обвързани отношения.

Нерешени въпроси

Травми от миналото, неразрешени конфликти или неразрешени проблеми в една връзка могат да създадат благоприятна почва за изневяра. Вместо да се изправят срещу тези проблеми и да ги разрешат, някои хора могат да потърсят спасение чрез временното облекчение, което осигурява изневярата.

Разбирането на тези причини не оправдава и не оправдава изневярата, но хвърля светлина върху сложната динамика, която може да допринесе за подобни действия. То подчертава значението на откритата комуникация, емоционалната връзка и решаването на основните проблеми във взаимоотношенията, за да се изгради основа за доверие и ангажираност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com