7 признака, че душата ви е имала много минали животи

1697
7 признака, че душата ви е имала много минали животи
Снимка: Merlin Lightpainting / Pixabay

Хиндуизмът, будизмът и някои други религии, както и философски и езотерични учения вярват в прераждането (или самсара) - трансмиграцията или прераждането на душата от едно тяло в друго в продължение на няколко земни живота. С други думи, след смъртта душата ни се преражда отново, за да „отработи кармата си“ или да изпълни задачи, които не сме успели да свършим в миналото.

Целта на душата по време на прераждането е да постигне просветление, т.е. да се откаже от земните удоволствия в полза на духовното развитие, което включва следване на законите, предписани във всички свещени писания. И след като душата постигне тази програма, кармичната ѝ работа приключва, прераждането също.

За щастие, благодарение на някои натрапчиви знаци все още е възможно да разберем дали душата ни е имала други животи.

1. Познато ви е усещането за дежавю

Имало ли е случаи в живота ви, когато, озовавайки се на ново място, осъзнавате, че вече сте били там, но не можете да си спомните кога точно? Или може би в някой разговор сте забелязали, че някога сте чули абсолютно същите фрази, въпреки че всъщност не би могло да бъде така?

Ако отговорът е „да“, значи не живеете първия си живот и това, което ви се е случило в миналото прераждане, ви се е случило. Подсъзнанието си спомня моменти, които е трудно да бъдат обяснени с логиката

Каква е възрастта на вашата душа и нейната мисия?

2. Имате цветни и пророчески сънища

Човечеството изучава сънищата от много векове. И най-често сънуваме това, за което мислим, но в други интерпретации. Не всеки обаче има цветни сънища, които могат да бъдат възпроизведени от начало до край. И със сигурност не и сънища, които след това се сбъдват.

3. Сънищата ви често се повтарят

Сънищата, които са абсолютно еднакви от година на година, са още един знак, че живеете на този свят от дълго време. Особено ако нощните ви видения са свързани с обстоятелства, хора или места, за които изобщо не знаете нищо. Съществува вероятност по този начин подсъзнанието да си припомня предишни житейски преживявания. И то по време, когато сте максимално отпуснати.

4. Имате добре развита интуиция

Ако несъзнателно често предвиждате някои събития, които се случват във вашия живот или в живота на другите, това означава, че не живеете първия си живот. Съществуват мнения, че само онези души, които са получили знания и мъдрост от други прераждания, могат да притежават добре развита интуиция. Това, между другото, е голям талант, който трябва да се използва с благодарност.

Тези ключови знаци показват, че сте стара душа

5. Привличат ви религията, езотериката, философията и всичко непризнато

Преди да достигнем до главната цел на нашето съществуване - просветлението, е необходимо да прочетем трудовете на хората, които са се стремили към него. И ако душата ви е привлечена от подобни знания, това означава, че сте на път да поправите грешките, допуснати в предишния живот.

6. Опитвате се да не допускате грешки в живота

И ако говорим за грешки, „опитната“ душа със сигурност прави по-малко от тях. Или поне разбира тяхната същност. Анализирайте живота си: колко чиста е съвестта ви, успявате ли да не се поддавате на изкушения, умеете ли да прощавате?

7. Чувствате се по-възрастни от годините си

Учените по света отдавна говорят за децата индиго, чието развитие до голяма степен изпреварва реалната им възраст. В нашето съвремие такъв термин не съществуваше. Но ако често сте се чувствали по-възрастни от възрастта си, посочена в паспорта ви (не по външни признаци, разбира се!), или са ви казвали, че сте мъдри отвъд годините си, това означава, че имате опит от минали животи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се прави в нощта срещу Еньовден?

9 мита за възглавниците, в които е време да спрете да вярвате

6 навика в леглото, които разкриват нисък коефициент на интелигентност

Безпроблемно отслабване: как изгаряме калории, без да знаем

Българска или гръцка - коя азбука има повече букви?

Знаете ли как можем да снимаме светкавици?

Тези два вида риба са опасни за консумация - откажете се от тях

"Къде да гледаме мача довечера"? 4 места в София, идеални за европейското

Шампоанът няма да ви спаси: 5 причини косата ви да се замърсява бързо

Това са женски козметични процедури, които вече не са на мода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com