7 сериозни ГРЕШКИ преди лягане, с които вдигаме килограмите БЕЗКОНТРОЛНО

10151
7 сериозни ГРЕШКИ преди лягане, с които вдигаме килограмите БЕЗКОНТРОЛНО
Снимка: iStock

Стремим се да се храним здравословно, движим се и се хидратираме достатъчно, но килограмите продължават да не се понижават, а понякога дори обратното. Това е така, защото не обръщаме достатъчно внимание на другите си вредни навици, които дори не предполагаме, че може да имат подобен ефект. Нека видим кои са 7 от най-сериозните грешки, влияещи на теглото, които правим преди лягане.

Хапвате точно преди сън

Практики за заспиване за по-малко от една минута

Ето кои са четирите практики, благодарение на които ще заспите буквално на минутата: Метод „4-7-8” Тази техника е много п...

Изпитали сте нужда за нещо сладичко и не ви пречи да похапнете непосредствено преди да си легнете? Това е грешно и би довело до повишаване нивата на инсулина и холестерола в кръвта. Няма да изгорите натрупалите се калории от това небрежно хапване, затова просто се опитайте да се откажете от този навик.

Пиете кафе късно вечер

Кофеинът ни снабдява с енергия, което би ни попречило първо на качествения сън и второ, възможно е да ни подтикне към хапване късно вечерта. Хлорогенната киселина в състава на кафето се смята, че води до покачване на тегло. Много по-добра алтернатива е зеленият чай например или различни билкови чайове, които ще ви подействат и успокояващо.

Недоспиването

Липсата на качествен сън е една от най-честите спънки при желанието за сваляне на килограми. В едно денонощие трябва да си набавяте поне 7-8 часа сън. В противен случай вие се чувствате отпаднали, не сте готови за работа и метаболизмът ви се забавя, което определено пречи на топенето на мазнини и дори подстрекава натрупването им.

Кой би повярвал, че ПРЕКАЛЕНОТО спане води до 6 проблема със здравето

Пълноценният сън е много важен за нашето физическо и психическо здраве. Препоръчителните часове сън са 8, които се смятат са напълно до...

Не спортувате

Заседналият начин на живот е равностоен на наднорменото тегло. За да сте здрави и във форма, трябва да спортувате поне 2-3 пъти в седмицата, а ако имате стремеж за сваляне на много килограми – дори и повече. Започнете с разходки пеш например и поетапно усложнявайте упражненията и натоварванията, които ще предприемете.

Не оставяте телефона, докато не заспите

Препоръчително е да не сме се докосвали до телефона поне един час преди сън. Тези устройства излъчват синя светлина, а за да си набавим здрав и качествен сън, ние имаме нужда от тъмнина и спокойствие. Така ще насърчим и производството на мелатонин.

Ставате по обяд

Доказано: Лягайте си в този час, за да сте бодри и здрави

Пълноценният сън е залог за добра кондиция и добро здраве. Но в случая е много важна не само неговата продължителност, но и часът, в ко...

Опитайте се да се събуждате по-рано, да усетите енергията, която ви дават слънчевите утрини. Може дори да позиционирате спортуването си в този часови диапазон, по този начин ще повдигнете тонуса си през целия ден и ще се снабдите с достатъчно енергия.

Неподходящо спално бельо

Знаехте ли, че цветът на завивките ни може да повлияе на действията и решенията ни? Например ако изберем такива в топли цветове, те ще стимулират апетита ни, което може да доведе до среднощни разходки из кухнята. Препоръчваме ви да заложите на цветове от зелената и синята гама, които имат успокояващо действие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Как се пише: убедително или обедително?
Как се пише: убедително или обедително?

Думата се изписва правилно по следния начин - убедително, също и убедителен, убедителна, убедителни. Как се пише: обяснение или обеснение? Примери:  Моят...