7 стадия на влюбването, през които всеки преминава

22015
7 стадия на влюбването, през които всеки преминава
Снимка: iStock/Guliver

Влюбването е един дълъг процес, дълго обсъждан през годините от философи и поети. Изпадане в някакво различно състояние, подобно на болест, което влияе на ума и тялото. Вълни на еуфория и смесени чувства, емоции и нелогични действия.

Любовта винаги се появява точно в момента, в който не я очакваш. Кара всичко да изглежда различно, прави дори и най-малките неща значими. Преминава през различни стадии, които променят ежедневието ти изцяло и те карат да се чувстваш някак странно. Ето няколко симптома на влюбване:

1. Приемане: Мисля, че съм влюбен!

Това е моментът, в който осъзнаваш, че някой става част от живота ти. Най-вероятно това е човек, който познаваш от години. Често обаче се случва да е нов познат, съвсем непредвидено и неочаквано. Независимо как се е появил, започваш да фокусираш вниманието си около него.

Поздравления! Независимо дали си го планирал или не, започваш да се влюбваш.

2. Натрапчиви мисли: Не мога да спра да мисля за теб!

11 знака, че сте намерили перфектната половинка

Всеки има нужда от своята половинка и не спира да мечтае за нея, докато не я открие. Вярно, че  понякога е необходимо да минеш пре...

Следващата стъпка след осъзнаването. Започваш да си припомняш разговори, усмивки, с какво е бил облечен при последната ви среща, как ухае парфюмът му. Чудиш се какво си мисли за теб, дали изобщо си мисли. Всяка една ваша среща става свръх значима, дори да е била съвсем случайна. Отначало всичко е съвсем невинно, но с времето започва да те обсебва. Често си отнесен, замислен и разсеян в работата.

3. Кристално ясно: Влюбен съм!

Понякога влюбените започват да идеализират обекта си на желание. Това е периодът, в който започваш да откриваш и отрицателните му черти. Но въпреки че ги осъзнаваш, сякаш опитваш да ги избягваш. Твоята бленувана мечта започва да придобива човешки вид.

4. Желание, надежда и несигурност

Времето, в което настъпва сблъскването с действителността, но желанието ти не намалява. Всичко, което се случва, се изпълва с емоционално значение. Най-малкият отказ се превръща в отчаяние и убива мотивацията ти.

3-те двойки зодии, които ще се сгодят до МАЙ

Изглежда, че имате голям шанс до края на годината да минете под венчилото. Планетите за тези двойки зодии са се подредили така добре, ч...

5. Мания

Това е моментът на загуба на всякаква енергия. Имаш чувството, че се нуждаеш от съвсем малко храна и почти никакъв сън. Започват да се появяват нервни реакции: треперене, зачервяване, неспокойство, потене и ускорен пулс.

6. Ревност и удвоена мотивация

След емоционалния спад и физическото неудобство, следва втората енергийна вълна. Влюбените хора признават, че започват да изпитват някаква странна мотивация да получат обекта си на желание. Забелязват вниманието, което възлюбеният отделя на някой друг, и това предизвиква невъобразима ревност. По това време страхът от отхвърляне изчезва и идва времето за действие.

10 сигнала, че той няма да ти изневери

Жените непрекъснато се притесняват дали човекът до тях няма да ги предаде. Несигурност или лош опит, каквито и да са причините, ревност...

7. Безпомощност: Никога няма да бъда щастлив!

В този период силните чувства отстъпват пред безпомощността. Започваш да се чудиш над своята безразсъдност, но все още изпитваш желание за връзка.

 

Голяма внимание се отделя и на сексуалното привличане. Изследванията сочат, че по-големият процент от хората се влюбват в хора, от които са сексуално привлечени. Очевидно, сексът играе голяма роля във влюбването. Все пак по-чувствителните натури признават, че писането, разговорите и времето заедно са най-важни при сложния процес на влюбването.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...