7 супер закуски при махмурлук

3167
7 супер закуски при махмурлук
Снимка: pixabay.com

Махмурлукът може да бъде предизвикателство след нощно пиянство, което кара много хора да търсят облекчение от главоболието, гаденето и умората. Въпреки че няма магически лек за махмурлука, изборът на правилните закуски може да помогне за попълване на хранителните вещества, облекчаване на стомашния дискомфорт и повишаване на енергийните нива. Ето седем суперзакуски, които могат да бъдат спасителни, когато се борите със сутрешния блус.

Банани

Бананите са фантастичен избор за закуска при махмурлук. Те са богати на калий, който помага за възстановяването на електролитите, загубени при дехидратацията, предизвикана от алкохола. Освен това бананите са щадящи за стомаха и могат да осигурят бърз източник на естествена енергия, което ги прави идеална закуска за стартиране на деня.

Още: Подправката, която гони махмурлука

Кокосова вода

Дехидратацията е основен фактор за симптомите на махмурлука. Кокосовата вода е не само освежаваща напитка, но и отличен източник на електролити като калий и магнезий. Тя помага за рехидратиране на организма и може да бъде по-приятна алтернатива на обикновената вода, когато се борите с вкуса на алкохола, който все още остава в устата ви.

Яйца

Яйцата са хранителна сила, съдържаща основни аминокиселини, витамини и минерали. Те са особено богати на цистеин - аминокиселина, която помага за разграждането на ацеталдехида - токсичен страничен продукт от метаболизма на алкохола. Независимо дали ги предпочитате бъркани, задушени или в обилен омлет, яйцата могат да бъдат задоволителен и хранителен избор за закуска при махмурлук.

Още: Това е идеалната закуска за сутрин с махмурлук

Чай от джинджифил

Джинджифилът има противовъзпалителни и антианеутични свойства, което го прави успокояващо средство при стомашно разстройство. Пригответе си чаша чай от джинджифил, за да облекчите гаденето и да подпомогнете храносмилането. Можете също така да добавите малко мед за естествен подсладител, който осигурява бърз енергиен тласък.

Овесени ядки

Купа овесени ядки може да бъде успокояващ и засищащ вариант за закуска при махмурлук. Овесените ядки съдържат сложни въглехидрати, които освобождават енергия бавно и помагат за стабилизиране на нивата на кръвната захар. Освен това овесената каша осигурява основни хранителни вещества като витамини от група В и магнезий, които могат да подпомогнат процеса на възстановяване.

Още: Весела сутрин: 15 съвета за тези, които са уморени да се борят с махмурлука

Гръцко кисело мляко с мед

Гръцкото кисело мляко е богат източник на пробиотици и белтъчини, които подпомагат здравето на червата и храносмилането. Добавете към него капка мед за допълнителна сладост и допълнителен енергиен заряд. Комбинацията от протеини и въглехидрати в гръцкото кисело мляко може да помогне за възстановяване на енергийните нива и облекчаване на симптомите на махмурлука.

Тост с авокадо

Авокадото е не само вкусен, но и богат на хранителни вещества плод. Намажете филийки зряло авокадо върху пълнозърнест тост за засищаща закуска, която доставя здравословни мазнини, витамини и минерали. Комбинацията от фибри и здравословни мазнини може да помогне за стабилизиране на нивата на кръвната захар и да ви накара да се чувствате сити за по-дълго време.

Още: Кисели краставички - наистина ли помагат при махмурлук

Макар че тези суперзакуски могат да помогнат за облекчаване на някои симптоми на махмурлука, за пълното възстановяване е важно да останете хидратирани и да си почивате. Вслушвайте се в тялото си и избирайте храни, които ви успокояват и подхранват, докато преодолявате последиците от нощното излизане.

Източник: Delish

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com