7 съвета как да подобрите енергията на дома и да премахнете всички източници на стрес

3542
7 съвета как да подобрите енергията на дома и да премахнете всички източници на стрес
Снимка: iStock/Guliver

Домът е нашата крепост, където сваляме тегобите на деня, премахваме стреса и релаксираме. Много често обаче това е мястото за кавги, стресови ситуации и проблеми. Затова запазването на положителната енергия в дома е много важно, за да си спестим всички негативни изживявания у дома.

Има 7 лесни за изпълнение съвети, които ще превърнат домашното ни пространство в уютно местенце за отпускане и вдъхновение.

1.    Приветливо и красиво входно антре - прекрачвайки прага на един дом, първото нещо, което създава впечатление за него, е антрето. Планината от ключове под огледалото, разхвърляните безредно обувки и връхните дрехи, висящи на куп на закачалките създават гнетящо чувство за безредие и тежест от недовършена домакинска работа. Преобразяването и почистването трябва да започне от това място.

3 елемента на интериора ще направят хола ви по-луксозен

2.    Създаване на простор в стаите - тясното пространство нерядко е причина за стреса на обитателите му. Не всеки може да си позволи просторен дом, затова трябва да се постарае да създаде такова впечатление от тясната панелка. Визуално всяко пространство може да се превърне в обширно и просторно. Правилото е в него да има съвсем малко вещи, примерно удобно легло, лампа и няколко вещи, които ще накарат обитателите да се почувстват щастливи. Всичко излишно трябва да се премести или прибере в склад.

3.    Простота в дизайна - само няколко кутии боя могат да преобразят стаята. Тежките тапети със сложни орнаменти могат да бъдат заменени от ярки светли цветове боя. Колкото повече вещи има, толкова по-светли трябва да бъдат стените - син, светлозелен, светло розов цвят ще помогнат на семейството да се отпусне. Нужна е и повече естествена светлина.

4.    Нуждата от стайни растения - растенията освежават интериора, създават уют. Естествената зеленина носи мир и спокойствие. Освен това растенията прочистват въздуха.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

5.    Премахване на всякаква електроника от спалнята - смартфонът, телевизорът, лаптопът не са вещи, които стоят в спалнята. В спалнята се почива, не е добре да се съчетава тази почивка с гледане на телевизия или ровене в интернет.

6.    Почистване на дома от боклука - навикът да се трупа всичко вкъщи е с ужасни последици. В продължение на години много хора събират какво ли не с идеята, че ще потряба и постепенно превръщат жилището, балкона и килера си в истински склад на какви ли не излишни боклуци. Ненежните вещи задръстват пространството, събират прах и създават усещане за претрупаност и липса на въздух. Излишното може да се подари или продаде чрез интернет.

7.    Създаване на собствен щастлив ъгъл - на всеки е нужно тихо, спокойно и любимо местенце, където да събере мислите си, да поседи мълчаливо, да помечтае. То може да се оформи с възглавнички, удобен стол, рафт с книги. Все неща, които правят хората щастливи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Знаете ли колко е дълга Стара Планина

5 мощни талисмана за късмет, успех и пари

Отношенията ви са в криза? 4 знака, че Вселената тества връзката ви

Как да върнем страстта във връзката си?

3-те принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Как да превърнете вазата в талисман за сбъдване на желания?

5 неща за себе си, които трябва да кажете само на мъжа, за когото ще се омъжите

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com