7 вида хора, които убиват доверието ни

2318
7 вида хора, които убиват доверието ни
Снимка: iStock

Увереността е деликатно качество, което лесно може да бъде повлияно от хората около нас. Определени хора, умишлено или не, имат силата да подкопаят самоувереността ни. Разпознаването на видовете хора, които могат да окажат отрицателно въздействие върху увереността ни, е от решаващо значение за поддържането на здравословно самочувствие. Ето някои често срещани архетипи:

Критикът

Този човек сякаш умее да открива недостатъци във всичко, което правим. Независимо дали става въпрос за външния ни вид, работата или идеите ни, критикът никога не пропуска възможност да посочи предполагаемите ни недостатъци. Постоянното критикуване може да доведе до съмнения в себе си и понижено чувство за ценност.

Подривник

Подривникът неусетно саботира усилията ни, често чрез комплименти или хитри забележки. Целта им е да подкопаят постиженията ни и да ни накарат да се съмняваме в способностите си. Този тип хора могат да бъдат коварни, тъй като действията им може да не са веднага видими.

10 отровни типа хора, които е полезно да избягваме

Ревнивият конкурент

Този човек възприема живота като състезание и не може да понася да вижда как другите успяват. Ревността им може да се прояви в пренебрежителни коментари, разпространяване на слухове или откровено подкопаване на постиженията ни. Непрекъснатото сравняване с другите може с времето да подкопае увереността ни.

Неудачникът

Без значение колко оптимистични или амбициозни са целите ни, недоброжелателят бързо ги отхвърля като непрактични или непостижими. Негативната им нагласа може да породи съмнения в себе си и да ни накара да се страхуваме да преследваме мечтите си. С течение на времето излагането на постоянен песимизъм може да осакати вярата ни в собствените ни способности.

Манипулатор

Този човек може да симулира подкрепа, но деликатно манипулира ситуациите, за да ни накара да се съмняваме в себе си. Той може да укрива информация, да прави комплименти със задна ръка или да играе мисловни игри. Постоянната несигурност, създавана от техните действия, може да нанесе значителен удар върху нашата увереност.

8 типа хора, с които е по-добре да не сте приятели, защото могат да ви навредят

Пристрастеният към сравненията

Пристрастеният към сравнението винаги сравнява успеха си с постиженията на другите и може да ни накара да се чувстваме неадекватни, независимо какво сме постигнали. Постоянните сравнения могат да доведат до изкривена представа за себе си и до постоянно усещане за недостатъчност.

Енергиен вампир

Този човек процъфтява в негативността и драмата, като изсмуква положителната енергия от всяка ситуация. Постоянното излагане на техния песимизъм може да направи трудно поддържането на уверен и оптимистичен поглед върху живота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com