8 храни, които прочистват артериите в тялото ни

17265
8 храни, които прочистват артериите в тялото ни
Снимка: Светлана Бердник / Pixabay

Сърдечните проблеми са основната причина за смъртните случаи в много страни. Значителна опасност както от сърдечен удар, така и от инсулт представляват запушените вени, които могат да възпрепятстват кръвния поток в цялото тяло. Oсобено неудачното хранене e причина за повишената честота на сърдечни удари. Във всеки случай, въвеждането на няколко малки подобрения в режима на хранене може радикално да намали риска.

1. СЬОМГА        

Как с МЕД И ОЦЕТ да прочистите организма

Натрупването на излишни хранителни вещества и токсини в черния ни дроб може да създаде редица проблеми, свързани със здравословното ни ...

Сьомгата се смята за една от здравословните храни, полезни за сърцето ви. Целта за това е броят на здравословните ненаситени мазнини, които се откриват в рибата. Те помагат за понижаване и предотвратяване на повишени нива на холестерол, възпаление и триглицериди.

2. ПОРОКАЛОВ СОК

Чист изцеден портокал, пълен с антиоксиданти, които помагат на здравите съдове. Известно е също, че изцеденият портокал понижава нивата на кръвното налягане. Две чаши прясно изцеден портокалов сок ежедневно са хужни, за да покрият ежедневната ви предписана доза на витамин С и да дадат адекватни минерали и витамини, които да повлияят категорично на вашето здраве и благополучие.

3. КАФЕ

Да! Най-накрая има здравословна и основателна причина и мотивация да изпиете тази скъпоценна чаша кафе сутрин. Проучванията показват, че получаването на заряд от около 2 чаши кафе дневно може да намали риска от сърдечен удар с почти 20%. Но не забравяйте, че кафето също може да има отрицателни ефекти върху стомаха ви и твърде много кофеин също не е добре за вас.

Топ напитки за прочистване на организма

Хората, които се опитва да водят здравословен начин на живот, изключват лошите навици и преминават към правилно хранене. Често обаче те...

4. ЯДКИ

Ядките от доста време са известни с изобилието си от здравословни мазнини. Това са ненаситени мазнини и омега-3 мастни киселини. Те не само са полезни за нивата на холестерола, а също така облагодетелстват паметта и ставите ви. Бадемите и орехите са изключително богати на тези добри мазнини. Една скромна купчинка дневно може да има значителен ефект за здравето ви.

5. РАЙСКА ЯБЪЛКА

Богата на фибри и подхранващи стероли, Райската ябълка може да помогне за намаляване на нивата на холестерола. За тях се казва, че са сладки и вкусни добавки към чинии със смесени зеленчуци или зърнени храни.

6. КУРКУМА

Ето как да пречистим белите дробове от цигарения дим и мръсния въздух

Мнoгo oт хoрaтa нeпрecтaннo cи зaдaвaт въпрocи, cвързaни c тoвa кaк дa прeчиcтят бeлия cи дрoб oт цигaрeн дим и мръceн въздух. Вcъщнocт...

Куркумата съдържа големи количества куркумин, който има множество положителни качества. Подправката предвижда свръхактивно трупане на мазнини и бори възпалението на тъканта. Куркумата е чудесно допълнение към много ястия и освен това с нея се прави много вкусен чай.

7. ЗЕЛЕН ЧАЙ

Зеленият чай се отличава със своите освежаващи и успокояващи ефекти едновременно. Едно от обясненията за това е цетахинът, съдържащ се в листата на чая. Това средство за предотвратяване на рак намалява задържането на холестерол и подпомага храносмилането. Може би чаша чай или може би две всеки ден са достатъчни, за да дадат максимални ползи.

8. ДИНИ

Динята не е просто съживяваща. Тя разширява вените, като ускорява образуването на азотен оксид. От време на време малко диня може да направи чудеса! И сама по себе си има вкус на рая. Така че или я яжте такава, каквато е, или я съчетайте, за да направите сок, така или иначе ще го харесате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Каква е основната разлика между винена и гроздова ракия?

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com